Είσαι κουρασμένη έχοντας περάσει μία δύσκολη μέρα γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις. Πέφτεις με ανυπομονησία στο κρεβάτι να κοιμηθείς. Εν τέλει, καταλήγεις να στριφογυρίζεις στα σκεπάσματα, χωρίς να μπορείς να κλείσεις μάτι.

Το πρωί λόγω της αϋπνίας έχεις εμφανή σημάδια κόπωσης, ατονία, υπνηλία και δυσκολία συγκέντρωσης. Επίσης, εκνευρισμό, θλίψη και μειωμένη λειτουργικότητα. Σου θυμίζει κάτι;

Αν αυτή είναι μια κατάσταση που βιώνεις συχνά, ίσως ήρθε η ώρα να την αντιμετωπίσεις. Με ποιον τρόπο; Διάβασε τι σου προτείνει η εταιρεία στρωμάτων Beautyrest  για να έχεις έναν ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ:

Τι μπορείς να κάνεις:

Για να μην χάνεις άσκοπα χρόνο, απλώς κλείσε τα μάτια σου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να απεικονίσεις τις λεπτομέρειες του σπιτιού που μεγάλωσες ως παιδί. Με τη φαντασία σου,περπάτησε στους διαδρόμους του. Πήγαινε μέσα σε κάθε δωμάτιο. Θυμήσου τις φωτογραφίες που κρέμονται σε κάθε τοίχο και τις λεπτομέρειες του κάθε χώρου.

Το επόμενο πράγμα που θα σου συμβεί, θα είναι να ακούς τα πουλιά να κελαηδούν, ενώ ο ήλιος θα έχει ανατείλει. Κι έτσι θα έχεις συμπληρώσει ένα πλήρες 6ωρο ύπνου.

Γιατί λειτουργεί:

Για όλα ευθύνεται η απόσπαση της προσοχής. Κάθε λεπτό που αφιερώνεις εστιάζοντας σε μια ανάμνηση από το πατρικό σου σπίτι αφαιρείται από τον χρόνο που σπαταλάς στο τι συνέβη στη δουλειά εκείνη την ημέρα. Εξάλλου είναι γνωστό πως όταν το μυαλό σου κατακλύζεται από τα στρεσογόνα γεγονότα (ή από τις υποχρεώσεις που σε περιμένουν το επόμενο πρωινό) αφήνεις το άγχος να σε κυριεύσει.

Ωστόσο, εκτός από το παραπάνω tip, θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και η υιοθέτηση κάποιων καλών συνηθειών και μικρών αλλαγών, όπως:

-Η καθιέρωση μίας σταθερής βραδινής ρουτίνας

-Να αποφεύγεις τα βαριά και δύσπεπτα φαγητά πριν ξαπλώσεις

-Να απομακρύνεις το κινητό ή το tablet απο το υπνοδωμάτιο

featured photo: purewow.com