Το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, ο μεγαλύτερος θεατρικός φορέας του τόπου κι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς έχει επιλέξει πολλές φορές να προβάλει το έργο του με εναλλακτικούς και άκρως δημιουργικούς τρόπους.

Tο Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τα πολυκαταστήματα Attica και παρουσιάζουν από τις 14 Ιουνίου κοστούμια μεγάλων θεατρικών επιτυχιών από τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Στη βιτρίνα επί της οδού Πανεπιστημίου και στον ανανεωμένο τέταρτο όροφο του πολυκαταστήματος, αυτή η συνεργασία μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τη θεατρική ιστορία στην καρδιά της Αθήνας.

Η νέα συνεργασία, με την επιμέλεια των ανθρώπων του ιστορικού βεστιαρίου και της σκηνογράφου-ενδυματολόγου Εύας Νάθενα, επικεντρώνεται σε δεκατρία θεατρικά κοστούμια, από έντεκα επιτυχημένες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου από το 1981 έως το 2015. Αυτή η συνεργασία, θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η θεατρική ιστορία στη βιτρίνα».

Ακόμη, κάθε επισκέπτης της πόλης, μπορεί να παρακολουθήσει στην ίδια βιτρίνα, ένα βίντεο που καταδεικνύει τη διαχρονικότητα του Εθνικού Θεάτρου, καθώς κι ενημερώσεις για τις φετινές παραγωγές της Επιδαύρου, τους Ιππείς του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και τις Φόνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχους.

Στον τέταρτο όροφο του Attica City Link, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα συνδυασμό από τα θεατρικά κοστούμια με ενδυματολογικές επιλογές από σύγχρονα brands των πολυκαταστημάτων Αttica, όπως Zeus+Dione, Sandro, Zadig&Voltaire, Callista, Les Hommes, Neil Barrett, απολαμβάνοντας ένα mix & match concept, που παντρεύει το παρελθόν με το παρόν. Αναλυτικά, εκτίθενται κοστούμια από τις παραστάσεις Ορέστεια (2001), Καρδινάλιος της Ισπανίας (1981), Τρεις αδερφές (1982), Μισάνθρωπος (1993), Φαύστα (1997), Ιππόλυτος (2004), Η Αυλαία πέφτει (1999), Βίρα τις Άγκυρες (1997), Οι μάγισσες του Σάλεμ (1996).