Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής.

Και επίσης σημαντικό ότι, αυτός ο κανόνας λειτουργεί στον έρωτα και τις σχέσεις. Υπάρχουν πολλοί τύποι ανθρώπων, οι οποίοι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που λογικά δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν, πόσο μάλλον να συσχετιστούν.

Για πολλούς ανθρώπους δηλαδή, μια τέτοια επιλογή, ίσως να φάνταζε απαγορευτική.

Επειδή όμως, σε τέτοια ζητήματα κουμάντο κάνει η καρδιά και όχι το μυαλό, αυτή επιλογή είναι παραπάνω από εφικτή. Σύμφωνα λοιπόν, με τη Dr. Krista Jordan, ψυχολόγο και θεραπεύτρια, η οποία μίλησε στο Stylist.uk, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει ανθρώπους δυναμικούς, ανταγωνιστικούς, αγχωτικούς και ανυπόμονους. Είναι αυτοί που θέλουν να έχουν τον έλεγχο και γενικά, είναι πολύ έντονοι κι εξωστρεφείς.

Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν άνθρωποι ήρεμοι, συγκαταβατικοί, ψύχραιμοι, που βασίζονται στη λογική τους και έχουν αυτοσυγκράτηση. Είναι πιο ήσυχοι και δεν τους αρέσουν οι εντάσεις και η πίεση.

Συχνά λοιπόν, αυτοί οι δύο τύποι ανθρώπων θα συναντηθούν και θα ερωτευτούν. Μπορούν όμως να συμπορευτούν;

Αναπάντεχος έρωτας

Συνήθως, λοιπόν ψάχνεις κάποιον, που να έχει τα ίδια γούστα και τα ίδια θέλω με σένα. Νιώθεις ασφαλής με αυτή την επιλογή, γιατί ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ταυτίζεις την ασφάλεια σε μια σχέση με την πραγματική επιτυχία αυτής. Πηγαίνοντας εκ του ασφαλούς, θα σε οδηγήσει σε μετριοπαθείς καταστάσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αν φαντάζεσαι ότι επειδή, έχεις πολλά κοινά με το ταίρι σου, δεν θα τσακώνεσαι και θα είναι πιο στέρεη η σχέση σας, πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Αυτό άλλωστε, που τραβάει κάποιον, που του κεντρίζει το ενδιαφέρον, είναι αυτή η διαφορετικότητα. Οι αντιθέσεις ανάμεσα σε δύο άτομα, έχουν να κάνουν με το ποιοί πραγματικά είναι, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και με τον χαρακτήρα τους.

Κι εδώ ακριβώς, είναι το μυστικό. Είναι ετερώνυμα κι έλκονται.

Πρόκειται δηλαδή, για μια ιντριγκαδόρικη κατάσταση, που δύο αντίθετοι μεταξύ τους άνθρωποι, αψηφούν τη λογική. Το πάθος αναμφίβολα, είναι πιο έντονο, καθώς η δυναμική αυτής της αντίθεσης, το κορυφώνει.

Αντίθετα, σε μια κατάσταση απόλυτης εναρμόνισης, οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι οι καυγάδες είναι πιο συχνοί. Μια ασυμφωνία όμοιων χαρακτήρων είναι μάλλον, πιο συχνή από αυτή δύο διαφορετικών. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση δύο ανθρώπων, που ανήκουν και οι δύο στην ομάδα Α. Αυτό το ζευγάρι θα δυσκολευτεί πιο πολύ να συμφωνήσει σε κάτι, καθώς και οι δύο θα θέλουν να περνάει το δικό τους.

Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρήσουν τη σχέση τους.

Το μυστικό της επιτυχίας.

Εφόσον λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε ότι μπορείς να ερωτευτείς όποιον θες, ασχέτως με το αν ταιριάζετε ή όχι, σου δίνουμε και τον τρόπο, για να κρατήσεις αυτή τη σχέση.

Το μυστικό λοιπόν, της επιτυχίας είναι να μπορείς να γεφυρώνεις αυτές τις διαφορές. Να μπορεί κάθε μέλος, να κάνει υποχωρήσεις και να συμβιβάζεται. Να υπάρχει δηλαδή, μια ισορροπία στα δικά σου και στα δικά τ@.

Άνοιξε τους ορίζοντες σου στο διαφορετικό, δοκίμασε νέες εμπειρίες κι εμπιστεύσου την καρδιά σου.

Άλλωστε δεν μπορείς να τα βάλεις με τους νόμους της φύσης.