Ο εσωτερικος μας κοσμος

Ένα όχι τόσο οπτικά εμφανές θέμα, αλλά με απίστευτα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη τελική συνολική εικόνα ενός ανδρικού ή γυναικείου σωματότυπου. Εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερα λεπτό θέμα τόσο σε λόγους αισθητικής όσο και υγιεινής, η επιλογή των εσωρούχων καθορίζουν αλλά και μαρτυρούν την προσωπική μας αντίληψη, σε ένα πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι τα εξωτερικά μας ρούχα.

Γενικότερα η ύπαρξη τους, αποτελεί και εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει τη διάθεση μας για διαπραγμάτευση θεμάτων που είτε θα χαρακτηριζόταν συμβατικά είτε εξωπραγματικά.

Τα εσώρουχα μεταξύ άλλων είναι και υπεύθυνα για τη διατήρηση της φόρμας των ρούχων που έχουμε ήδη στην γκαρνταρόμπας μας ή που τώρα επιλέγουμε να τοποθετήσουμε. Μια προσεγμένη τελική συνολική εικόνα, είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας αρκετών παραμέτρων που αν και  διαφορετικοί μεταξύ τους, δείχνουν να συνδέονται και να συσχετίζονται μεταξύ τους. Ακούγεται απλό σαν περιγραφικός όρος αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως οι έρευνες σχετικά με τη λανθασμένη επιλογή μεγέθους εσώρουχου από τις γυναίκες αγγίζει ένα 80%.

Ένας απλός αλλά εξίσου ακριβής τρόπος υπολογισμού του σωστού μεγέθους σουτιέν είναι η μέτρηση. Όλα τα καταστήματα έχουν αναρτημένους μέσα στο χώρο του καταστήματος τους, ακριβείς πίνακες μετρήσεων που αντιπροσωπεύουν τα δικά τους μεγέθη προκειμένου η καταναλώτρια να μπορέσει να κατανοήσει τις διαφορές που θεωρητικά υπάρχουν με τα υπόλοιπα καταστήματα. Φυσικά για εκείνες που επιζητούν να το ανακαλύψουν από μόνοι τους η διαδικασία είναι απλούστατη. Περνάμε τη μεζούρα κάτω από το θώρακα και μετράμε κατά μήκος του ώστε να ανακαλύψουμε τον ακριβή αριθμό της περιμετρικότητας του σώματος μας. Στη συνέχεια κρατάμε το στήθος μας  στο σημείο που σχηματίζει τη μεγαλύτερη του επιφάνεια μετρώντας τη συνολική του έκταση, γεγονός που μας αποκαλύπτει το ακριβές cupsize που μας αντιστοιχεί.

Έχοντας πλέον τα δικά μας ακριβή μεγέθη, μειώνουμε τις πιθανότητες για λανθασμένες επιλογές, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε την απόλυτη ταύτιση ανάμεσα στη σιλουέτα και το σωματότυπο μας και παρομοιάζοντας τη σωστή επιλογή εσωρούχου με την αντίστοιχη σωστή επιλογή παντελονιού. Το οπτικό τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να αποτελεί για εμάς ένα μόνιμα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αν η σκέψη μας κάθε φορά που επιλέγουμε να φορέσουμε οτιδήποτε, έχει σαν αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση τίποτε λιγότερο από το ιδανικό. Ας παρομοιάσουμε τον εαυτό μας, με ένα μοντέλο φωτογράφησης, στην οποία μοναδική αποστολή δεν είναι άλλη από την ανάδειξη των ιδανικότερων σημείων του σώματος μας, μέσω των επιλογών εφαρμογής.

Αν λοιπόν η μόδα μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, τότε σίγουρα ο κόσμος των εσωρούχων είναι εκείνος που συνδέεται αμεσότερα με τον εσωτερικό μας κόσμο. Στον κόσμο όπου όλοι μας καθημερινά έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε συναισθήματα που ποικίλλουν ανάλογα με τη διάθεση μας, δείχνοντας έτσι την ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε κατάσταση συμμετέχουμε σκόπιμα ή όχι. Άλλωστε πιστεύετε πως μια γυναίκα που φοράει δαντελένια εσώρουχα, έχει τον ίδιο αέρα στον τρόπο που κινείται με μια αντίστοιχη που φοράει βαμβακερά απλά εσώρουχα; Τι μπορεί άραγε να αλλάζει σε κάτι που δεν είναι μεν ορατό και στις δύο, αλλά αποπνέετε έντονα στον αέρα σε κάθε τους βήμα;

Yorgos Pantazonas - www.stylists.gr

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.