εσυ τι στερεισαι για την διασκεδαση σου savoirville.gr

Έχεις σκεφτεί ποτέ, τι έχει αλλάξει στον τρόπο ζωής σου τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης; Αν έχεις βρει τρόπο να περιορίσεις τα έξοδά σου και τι είναι αυτό που έχεις «στερηθεί» για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις οικονομικά; Είτε ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που έχουν ακόμη δουλειά είτε ανήκεις στους 1.500.000 άνεργους έλληνες, το κοινό χαρακτηριστικό είναι ένα. Μπορεί να έχεις βάλει τον εαυτό σου στη διαδικασία να περιορίζει σπατάλες και πολυτέλειες, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις το ίδιο και με τη διασκέδασή σου. Όσο κι αν πρέπει να περιορίσεις τα έξοδα σου, όσο κι αν σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση, όσα υλικά αγαθά κι αν στερηθείς, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις εκπτώσεις στο κομμάτι της διασκέδασης.

Η διασκέδαση είναι στο αίμα μας κι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα εμείς πάντα θα βρίσκουμε τρόπο να περνάμε καλά. Αυτό που κάποιοι ονομάζουν διακοπές και καλοπέραση και το κάνουν για δέκα μέρες το χρόνο μονάχα, για ‘μας είναι καθημερινότητα, είναι τρόπος ζωής. Γιατί πολύ απλά βρίσκουμε τρόπους να διασκεδάσουμε ακόμη και με τα λιγοστά χρήματα που μπορεί να έχουμε στην τσέπη. Γιατί η διασκέδαση, δεν απαιτεί ευρώ αλλά διάθεση, όρεξη και ψυχή, χαρακτηριστικά που κάθε Έλληνας κουβαλάει μέσα του.

Οι τρόποι για να περάσεις καλά, άπειροι. Από μπουζούκια,  μέχρι ένα χαλαρό ποτάκι σ’ ένα ωραίο στέκι της γειτονιάς σου. Κι επειδή είσαι καλοφαγάς,  ίσως να θες να συμπεριλάβεις το φαγητό στη διασκέδασή σου, πράγμα απολύτως φυσιολογικό.

Επιλέγεις μία ωραία ταβέρνα με ζωντανή μουσική ή χωρίς και περνάς ένα χαλαρό βράδυ με καλούς φίλους και καλό φαγητό. Ιδανικά εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, για κάποιους είναι ο ιδανικός τρόπος διασκέδασης. Ποιος είπε πως για να περάσεις καλά, χρειάζεσαι απαραίτητα μουσική, κόσμο και φασαρία; Ορισμένοι σαφώς κι αποζητούν όλα τα παραπάνω, μα κάποιοι πολύ απλά δεν μπορούν να διασκεδάσουν έτσι.

Αν πάλι είσαι σπιτόγατος και δεν αγαπάς το έξω, μπορείς απλούστατα να μείνεις στο σπίτι παρέα με φίλους. Τους πιο ζεστούς μήνες κι αν ο καιρός το επιτρέπει, αράζετε στη βεράντα κι αφιερώνετε όλη σας τη βραδιά στο να ξεθάβετε αναμνήσεις από τα παιδικά ή εφηβικά σας χρόνια. Διαφορετικά, κάθεστε αναπαυτικά στο χαλί και ξεκινάτε τις μαραθώνιες νύχτες επιτραπέζιων παιχνιδιών. Κι αν έχεις διάθεση για βόλτα, αλλά τα οικονομικά σου δεν είναι στα πάνω τους τελευταία, χρειάζεσαι τα εξής τέσσερα για να περάσεις μια ωραία βραδιά. Μπύρα, πασατέμπο, ένα παγκάκι και τους φίλους σου.

Γιατί όπως είπαμε, η διασκέδαση δε χρειάζεται χρήματα αλλά διάθεση.  Δεν χρειάζεται να περιμένουμε δέκα μέρες που θα ξεκλέψουμε τον Αύγουστο για να περάσουμε καλά, μπορούμε να το κάνουμε όποτε θέλουμε , για όσο θέλουμε και με τα λίγα έστω, χρήματα που μπορεί να έχουμε. Γιατί είμαστε άνθρωποι γλεντζέδες και πάντα βρίσκουμε ευκαιρία να γιορτάσουμε από το τίποτα. Γιατί ξέρουμε να περνάμε καλά, να γελάμε δυνατά και να ζούμε την κάθε μας μέρα σαν να είναι η τελευταία.

Εύα Αξιώτη