Η ανασφάλεια στις σχέσεις, πέρα από το ότι είναι αρκετά συνήθης, μπορεί να φέρει και πολλά προβλήματα. Η ανασφάλεια αυτή τις περισσότερες φορές πηγάζει όταν δεν ξέρεις που βρίσκεστε και πως είστε μεταξύ σας. Αλλά και όταν δεν ξέρεις πως νιώθει ο άλλος. Και δεν είναι απαραίτητο να αναρωτιέσαι πως νιώθει για τη σχέση σας αλλά πρέπει να ξέρεις πως νιώθει με τον εαυτό του. Αν είναι καλά ή αν κάτι τον απασχολεί. Η ερώτηση, λοιπόν, που μπορείς να κάνεις στο σύντροφό σου είναι σίγουρα πολύ πιο απλή από ό,τι μπορεί να φαντάζεσαι.

«Πως είσαι;»

Σκέψου το λίγο. Πόσες φορές, ειδικά σε ένα αρχικό στάδιο της σχέσης κάνετε αυτή την ερώτηση ο ένας στον άλλον; Αν το έχετε βρει το κόλπο από νωρίς και το ρωτάτε τακτικά, συγχαρητήρια, είστε σε πολύ καλό δρόμο.

Τι έχει ανάγκη το κάθε ζώδιο από έναν σύντροφο;
Elite Daily

Αν πάλι αυτή είναι μία ερώτηση που δεν κάνετε ο ένας στον άλλον συχνά τότε σίγουρα έχετε περιθώρια να έρθετε πιο κοντά

Μπορεί να ακούγεται φοβερά απλό, ίσως και λίγο περίεργο πως αυτή η ερώτηση θα βοηθήσει στη σχέση σου. Αλλά αυτή η ερώτηση κατά κάποιο τρόπο ξεπερνάει το την πιο επιπόλαια ερώτηση του «τι κάνεις;» όπου μπορεί κάποιος πολύ απλά να απαντήσει «καλά, ευχαριστώ.»

Στο «πως είσαι;» ο άλλος καλείται να δώσει μερικές παραπάνω πληροφορίες και του δίνεται η ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο μυαλουδάκι του. Αυτή είναι και μία απλή μέθοδος να μάθεις περισσότερα πράγματα για εκείνον, χωρίς όμως να κάνεις ερωτήσεις που μπορεί να θελήσει να αποφύγει. Αυτή η ερώτηση του δίνει το περιθώριο να μοιραστεί όσα θέλει χωρίς να νιώσει συναισθηματικά εκτεθειμένος.

Φυσικά, με αυτό τον τρόπο έρχεστε πιο κοντά γιατί μαθαίνετε να μοιράζεστε τα πιο απλά, τα πιο ασήμαντα γεγονότα της ημέρας. Και κάπως έτσι έρχονται οι στιγμές που ό,τι μικρό ή μεγάλο γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανυπομονείτε να το μοιραστείτε ο ένας με τον άλλον. Άλλωστε, όλη η χαρά της ζωής κρύβεται στα πιο απλά, καθημερινά πράγματα!

featured image: Elite Daily