Τα καταπιεσμένα συναισθήματα είναι μεγάλο βάρος. Ειδικά αν δεν έχεις υπομονή, το να είσαι ερωτευμένη με κάποιον και να μην το ξέρει, είναι βασανιστικό. Μερικές φορές, θέλεις απλά να πιάσεις το crush σου από τους ώμους και να του φωνάξεις “μου αρέσεις”. Προφανώς και δεν το κάνεις έτσι, γιατί ΟΚ, λογικά θα τρομάξει. Και πάλι όμως, μια ερωτική εξομολόγηση δεν είναι πάντα κακή ιδέα. Είναι ξαλάφρωμα και απελευθέρωση.

Τι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πριν κάνεις ερωτική εξομολόγηση στον τύπο που δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι;

Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως το να κρατάς τα συναισθήματά σου κρυφά μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις

Το να έχεις συναισθήματα για κάποιον και να τα κρατάς για τον εαυτό σου, ίσως να σου φαίνεται ασφαλές. Τι μπορεί να πάει στραβά, σωστά; Κι όμως, οι επιπτώσεις αυτής της πρακτικής μπορεί να είναι σοβαρές. Ζεις ένα love story στο κεφάλι σου. Αναπτύσσεις μια εικόνα του άλλου που μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το ζεις μόνη σου και εκείνος δεν είναι παρόν για να το σώσει με τις αντιδράσεις και το feedback του.

Όσο, λοιπόν, δεν εκφράζεις τα συναισθήματά σου στο crush σου, δημιουργείς μια μη ρεαλιστική εικόνα για εκείνον. Η εξιδανικευμένη εικόνα που μπορεί να έχεις στο κεφάλι σου, ίσως σε κάνει να απορρίπτεις και ευκαιρίες για ραντεβού και άλλες εμπειρίες άθελά σου, λόγω σύγκρισης. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν έχεις κάτι απτό για να συγκρίνεις.

Ξεκίνησε με διακριτικές πράξεις

Δεν χρειάζεται να αφήσεις όλο σου τον ψυχικό κόσμο ελεύθερο με τη μια. Μπορείς σταδιακά να κάνεις τα συναισθήματά σου γνωστά, ώστε να προλαβαίνεις να χτίζεις και την αυτοπεποίθηση σου παράλληλα. Μερικές μικρές χειρονομίες μπορούν να κάνουν τον άλλο να καταλάβει πως τρέφεις ρομαντικά συναισθήματα για εκείνον.

Στείλε του ένα flirty μήνυμα ή κάνε του ένα κομπλιμέντο μόλις τον δεις. Δείχνει να ανταποκρίνεται; Σε φλερτάρει και εκείνος ή αλλάζει θέμα; Ένας τρόπος να νιώσεις περισσότερη άνεση, είναι να περάσετε χρόνο μαζί. Άφησε λίγο μετέωρο το αν φλερτάρετε ή αν απλά κάνετε παραπάνω παρέα. Έτσι, αν καταλάβεις πως δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα, δεν θα χρειαστεί να κάνεις άβολες συζητήσεις.

4 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πριν κάνεις ερωτική εξομολόγηση στο crush σου
MyDomaine

Προετοίμασε όσα θέλεις να του πεις

Παρόλο που δε χρειάζεται να προετοιμάσεις ολόκληρο σενάριο, το να σκεφτείς και να κάνεις μια μικρή πρόβα σε όσα θέλεις να μοιραστείς, θα σε βοηθήσει. Όταν οι άνθρωποι αγχώνονται, τείνουν να χάνουν τα λόγια τους ή να ξεχνούν τι θέλουν να πουν.

Με το να μπεις στη συζήτηση με μια καθαρή εικόνα του τι θες να πεις, θα σιγουρέψεις ότι δεν θα ξεχάσεις τα βασικά σημεία. Επίσης, ένα καλό tip για να μειώσεις τα ρίσκα είναι να υποβαθμίσεις λίγο τα όσα νιώθεις. Μπορείς να περιοριστείς σε ένα “θέλω να σε μάθω καλύτερα” για παράδειγμα. Στην τελική, δεν θέλεις να τον φρικάρεις.

Κράτα την πισινή σου

Όσο και αν θέλεις να πιστεύεις ότι το crush σου νιώθει τα ίδια πράματα για εσένα, δεν είναι δεδομένο πως αυτό ισχύει κιόλας. Ναι, υπάρχει το ρίσκο τη στιγμή που εσύ αισθάνεσαι πιο ευάλωτη από ποτέ, ο άλλος να σε απορρίψει ακαριαία, είναι πολύ πιθανό. Μπορείς να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο, ξεκαθαρίζοντάς του πως δεν περιμένεις κάποια απάντηση. Απλά εκφράζεις τα συναισθήματα/θαυμασμό/έρωτα/καψούρα ή όπως αλλιώς το χαρακτηρίσεις.

Προσπάθησε να μην το πάρεις σοβαρά

Μόλις του πεις τι νιώθεις, θα φύγει ένα βάρος από πάνω σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην το πάρεις όλο τόσο σοβαρά. Ίσως να πάει στραβά, ίσως να νιώθει κι αυτός πράγματα για εσένα. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι πως εσύ αξίζεις δίπλα σου κάποιον που να σε θεωρεί δώρο, κάποιον που να σε αγαπάει. Ακόμα λοιπόν και αν πάει λάθος το όλο εγχείρημα μεταξύ σας, για κάποιο λόγο έγιναν έτσι τα πράγματα. Next.

Featured image: Elite Daily