Κλείσε τα μάτια κι ονειρέψου μια ατελείωτη έκταση χρυσαφένιας άμμου και θάλασσα σε κάθε απόχρωση του γαλάζιου. Άφησε τη φαντασία σου να σε ταξιδέψει και να σε παρασύρει όπου εκείνη επιθυμεί. Νιώσε την αίσθηση ενός σαγηνευτικού αρώματος που διαπερνά τις αισθήσεις σου και σε γοητεύει. Αυτό το άρωμα σε κατευθύνει μπροστά από μια υπέροχη καρύδα, η οποία μεγαλώνει στη σκιά ενός μαγευτικού κοκοφοίνικα.

Τώρα άνοιξε τα μάτια σου και σκέψου μια αρωματική σειρά, η οποία έχει ως βάση της την καρύδα. Αυτόν τον λευκό καρπό, πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες.

Η εταιρεία L’ Erbolario θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο σου και μέσα από τη νέα της σειρά Cocco θα σου προσφέρει απλόχερα ένα ταξίδι αισθήσεων. Με έξι μοναδικά travel size προϊόντα, όπως ένα άρωμα, ένα καινοτόμο σαμπουάν σε στέρεη μορφή, ένα κρεμώδες αφρόλουτρο, ένα lip balm για τη φροντίδα των χειλιών, μια κρέμα σώματος κι ένα οργανικό έλαιο καρύδας για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, η L’ Erbolario θα σε παρασύρει πολύ μακριά.

Ίσως σε χαμένους προορισμούς στην καρδιά του ωκεανού.

Μέσα από την επεξεργασία πολτού καρύδας, η L’ Erbolario συλλέγει τα πιο δραστικά συστατικά για την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών σου. Συγκεκριμένα, το εκχύλισμα καρύδας που δημιουργείται από τον καρπό, είναι ένα θρεπτικό συστατικό με ενυδατική δράση, ενώ το απόσταγμα καρύδας προσφέρει μαλακτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Όλα αυτά τα συστατικά προέρχονται από ώριμους καρπούς που συλλέγονται από τοπικούς παραγωγούς κι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Γκάνα.

Επιπλέον, το οργανικό έλαιο καρύδας, προέρχεται κι από αγροτικές κοινότητες που βρίσκονται στα νησιά των Φιλιππίνων.

Οικολογικός σχεδιασμός

Με απώτερο στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους πόρους του, η L’Erbolario επίλεξε να μειώσει το βάρος και τις διαστάσεις της συσκευασίας των προϊόντων κι ως συνέπεια και τις εκπομπές CO2. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία έχει επιλέξει μικρά μεγέθη προϊόντων και συσκευασίας, όπως αυτή των 50 ml, για το οργανικό έλαιο καρύδας, αποφεύγοντας το επιπλέον χαρτί σε όλη τη σειρά.

Έτσι, τα πακέτα είναι σχεδιασμένα για τη μείωση ή την πλήρη εξάλειψη των καθημερινών αποβλήτων. Ακόμη, ιδιαίτερη προσοχή δίνει και στην επιλογή των υλικών. Το γυαλί, ο χάλυβας κι άλλα ανακυκλώσιμα υλικά δεν επιλέχθηκαν για τη συγκεκριμένη σειρά.

Εν αντιθέσει, οι πλαστικοί σωλήνες που δημιουργήθηκαν προέρχονται εξ ολοκλήρου από ζαχαροκάλαμο το οποίο αποτελεί μια φυτική κι ανανεώσιμη πηγή. Το στερεό σαμπουάν από οργανικό έλαιο καρύδας, περιέχει περίπου 70% λιγότερο νερό από τα παραδοσιακά σαμπουάν, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση του.