Επειδή τις επιτυχημένες γυναίκες τις εμπιστευόμαστε λίγο παραπάνω, δες παρακάτω τις συνήθειές τους πριν τις 9 το πρωί.

Ασκούνται

Αυτό δεν σημαίνει ότι τρέχουν πολλά χιλιόμετρα ή πάνε στο γυμναστήριο πριν ξημερώσει για να προλάβουν να πάνε στη δουλειά. Yoga με τη βοήθεια του υπολογιστή στο σπίτι ή ένας περίπατος γύρω από το τετράγωνο για μισή ώρα είναι ενδεικτικές συνήθειες που μπορείς να ακολουθήσεις και εσύ.

Δεν πατάνε το snooze

Αυτό είναι κανόνας. Το snooze από μόνο του σε αποπροσανατολίζει και σου χαλάει το πρόγραμμα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα συνειδητό. Και αυτό το σταμάτα –ξεκίνα στον ύπνο, απαιτεί χρόνο για προσαρμογή, έως και δυο ώρες, αφού ξυπνήσεις. Γι’ αυτό ένα #girlboss πατά το ξυπνητήρι της μόνο για να το απενεργοποιήσει και αφήνει το κρεβάτι την ίδια στιγμή.

Τρώνε πρωινό

Το καύσιμο που θα δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα, δεν θα ήταν δυνατό να λείπει από την πρωινή ιεροτελεστία ενός #girlboss. Έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο για να φτιάξει ένα υγιεινό πρωινό που θα τις δώσει ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει την ημέρα της και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται μόνο σε πρωινό καφέ.

Φτιάχνουν λίστες

Με πιο αγαπημένη τους την to-do list, τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος από τις λίστες είναι αποδεδειγμένα. Βοηθούν να οργανώσεις την ημέρα σου, αποφεύγοντας την «ακαταστασία» στο μυαλό πράγμα που οδηγεί σε μείωση του άγχους.

9 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες πριν τις 9 π.μ.
Photo: Netflix

Δίνουν στον εαυτό τους ένα χτύπημα στην πλάτη

Και μιλάμε μεταφορικά, εννοώντας ότι παίρνουν το χρόνο τους το πρωί ώστε να κακομάθουν λίγο τον εαυτό τους. Το να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου αυτά που έχεις καταφέρει και να τον επιβραβεύεις, σου δίνει τη δύναμη να γίνεις καλύτερη.

Μαθαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο

Φροντίζουν να ενημερώνονται για τα σημαντικά ζητήματα και αφιερώνουν χρόνο για να διαβάσουν τους αγαπημένους τους ειδησεογραφικά sites και εφημερίδες χωρίς να περιμένουν να μάθουν τα νέα από συζητήσεις στο γραφείο.

Ενυδατώνονται

Αγαπημένη συνήθεια των girlbosses είναι το νερό με λεμόνι το πρωί. Αλλά, ακόμη και αν δε σου αρέσει αυτό σαν ιδέα καλό είναι να φροντίσεις να ενυδατώνεσαι αρκετά το πρωί γιατί αν δεν το κάνεις (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) συμπτώματα όπως ζάλη και πονοκέφαλος θα κάνουν την εμφάνισή τους, πράγμα που (στην καλύτερη) θα σου ρίξει την παραγωγικότητα.

Παίρνουν το χρόνο τους

Δεν υπάρχει χειρότερο για ένα #girlboss από τη βιασύνη και το χάος, ειδικά το πρωί. Γι’ αυτό δεν θα διστάσουν να βάλουν λίγο πιο νωρίς το ξυπνητήρι τους, ώστε το πρωί να σηκωθούν και με ηρεμία να ετοιμαστούν για μια ακόμη απαιτητική ημέρα.

Κάνουν κάτι που τις κάνει χαρούμενες

Όταν κάνεις κάτι το πρωί που σου δίνει χαρά, αυτό από μόνο του είναι αρκετό για ένα όμορφο ξεκίνημα. Είτε πρόκειται για το διάβασμα ενός βιβλίου ή μιας εφημερίδας πίνοντας τον πρωινό καφέ, είτε για ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά, κάθε ευχάριστη δραστηριότητα στο ξεκίνημα της μέρας δεν μπορεί παρά να κάνει και την υπόλοιπη ημέρα ευχάριστη.

Δες ακόμα6 επιτυχημένες γυναίκες σε βοηθούν να οργανωθείς
featured photo: The Young Folks