Εδώ και καιρό έχουμε αρχίσει να βλέπου σε όλα τα μέσα ολοένα και περισσότερο τα αμάνικα πουλόβερ, την παλιά κλασική καζάκα.

Ένα είδος που είχε ξεχαστεί και η βιομηχανία της μόδας είχε αφήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως όμως πολλοί υποστηρίζουν η μόδα κάνει κύκλους, ανακυκλώνεται συνεχώς και επιστρέφει ανανεωμένη. Τρανή απόδειξη αποτελούν και τα συγκεκριμένα πουλόβερ, ένα είδος που απευθυνόταν κυρίως σε ανδρικές ενδυμασίες και αργότερα υιοθετήθηκε και για σπορ όπως η ιππασία και το γκόλφ και μεταφέρθηκε και στις γυναικείες γκαρνταρόμπες.

Τους τελευταίους μήνες θα συναντήσεις πιο πολύ από ποτέ το συγκεκριμένο στυλ πουλόβερ το οποίο απευθύνεται τόσο για γυναικείες όσο και για ανδρικές επιλογές.

Τα πουλόβερ αυτά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχουν με την έλλειψη μανικιών, μας δίνουν την δυνατότητα να τα φορέσουμε σχεδόν όλες τις εποχές και όλους τους μήνες, ακόμη και το καλοκαίρι. Ως top, συνήθως σε έντονα χρώματα, μπορούν να τελειοποιήσουν ένα outfit με jeans ή φούστα. Πιο μακρύ στυλ ως φόρεμα, συνδυάζοντας το με μπότες ως το γόνατο. Πιο ανδρόγυνο με ένα πουκάμισο και υφασμάτινο παντελόνι ή με ένα λευκό ζιβάγκο, jeans και τα αγαπημένα σου sneakers.

Μεγάλοι οίκοι μόδας όπως Gucci, Dior, Prada, Marc Jacobs έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους ιδιαίτερα σχέδια τέτοιων πουλόβερ, αλλά και πολλά καταστήματα ευρείας κατανάλωσης μας προτείνουν πολλές επιλογές για να ταιριάξουν με το προσωπικό μας στυλ.

Είναι ευκαιρία να συμπεριλάβεις ένα τέτοιο κομμάτι στην ντουλάπα σου, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ιδιαίτερο σχέδιο ενός γνωστού οίκου ή  να βρεις το ιδανικό από ένα vintage shop, ακόμη και από τη ντουλάπα της μαμάς σου.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konnie Metaxa (@kmetaxa)

featured photo: EDWARD BERTHELOT