Οι επιλογές διακόσμησης στον χώρο σου που δε θα θέλεις να βλέπεις σε πέντε χρόνια

Οι επιλογές διακόσμησης στον χώρο σου που δε θα θέλεις να βλέπεις σε πέντε χρόνια

Τι να μην κάνεις σε επίπεδο διακόσμησης, ειδικά αν βαριέσαι εύκολα.

Η ανανέωση είναι πηγή ζωής και ο χώρος μας είναι το βασίλειό μας. Αυτό το πνεύμα πολλές φορές μας οδηγεί σε επιλογές διακόσμησης που δεν έχουμε σκεφτεί καλά, που είναι περισσότερο παρορμητικές, συνυφασμένες με τάσεις, παρά διαχρονικές, που να μπορούν να θεωρηθούν επενδύσεις. Αυτές τις επιλογές τείνουμε να τις μετανιώνουμε. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που παθαίνουμε στη μόδα. Μόνο που στη διακόσμηση δεν τις χαρίζουμε με ελαφρά την καρδία, μιας και έχουμε δώσει πιθανότατα παραπάνω χρήματα.

Αν σε προλαβαίνουμε με αυτό το κείμενο, απλά μην επενδύσεις στις παρακάτω διακοσμητικές επιλογές, αν πάλι όχι, απλά σε προειδοποιούμε πως σε λίγα χρόνια δε θα θες να τις βλέπεις μπροστά σου.

On-trend πλακάκια μπάνιου

Ναι, τα ιδιαίτερα πλακάκια μπάνιου έχουν την τιμητική τους τις τελευταίες σεζόν. Στο μεταξύ δεν τα κάνει on-trend μόνο το συνήθως μακρόστενο σχήμα τους, αλλά και το έντονο συνήθως χρώμα του. Όπως οτιδήποτε υπερβολικά έντονα, και μάλιστα σε έναν χώρο του σπιτιού που είναι τόσο πολυσύχναστος, θα τα βαρεθείς. Και επειδή τα πλακάκια είναι κάτι που δεν αλλάζει τόσο εύκολα σε ένα σπίτι -oύτε και τόσο οικονομικά- καλύτερα να επενδύσεις σε κάτι timeless.

Fast furniture

Γιατί οι σκέψεις που κάνεις για τη fast fashion να μην έχουν εφαρμογή και για τα fast furniture; Η κατάσταση είναι ακριβώς ίδια. Εξαιρετικά φθηνά προϊόντα και μη διαφανείς διαδικασίες παραγωγής. Είναι προτιμότερο να δαπανήσεις περισσότερα χρήματα για ένα έπιπλο, το οποίο θα ξέρεις πως δεν θα βαρεθείς/χρειάζεται αλλαγή σε πέντε χρόνια. Μια επίσης πιο οικονομική εναλλακτική είναι τα vintage έπιπλα.

Bubble-shaped καναπέδες

ΟΚ, κάποιες φορές τα φουτουριστικά designs μπορούν να αναβαθμίσουν έναν χώρο όσο τίποτα άλλο. Παρόλα αυτά, δεν είναι προτιμότερο να γεμίσεις το σαλόνι σου με καναπέδες σε κλασικές γραμμές και να "παίξεις" με ένα πιο cool βοηθητικό τραπεζάκι ή μια vintage πολυθρόνα; Αν πάντως ήδη έχεις επενδύσει σε έναν bubble-shaped καναπέ, προσπάθησε να ''ρίξεις'' τις καμπύλες με αυστηρά έπιπλα που να τον πλαισιώνουν.

Σκαμπό χωρίς πλάτη

Μια κουζίνα με ψηλό πάγκο χρειάζεται τα σκαμπό της. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα σκαμπό είναι τόσο άβολα που δε μπορείς να περάσεις πάνω από δέκα λεπτά σε αυτά. Τα σκαμπό χωρίς πλάτη ανήκουν στην κατηγορία των άβολων σκαμπό και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλεις πάνω από όλα τη στάση του σώματός σου και την άνεσή σου.

Μεγάλες ταπετσαρίες

Το ότι θα βαρεθείς μια ταπετσαρία είναι το μόνο σίγουρο. Το κακό είναι πως όσο μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτει, τόσο πιο δύσκολα θα την αφαιρέσεις. Και ακόμα πιο δύσκολα θα "επαναφέρεις" τον τοίχο. Υπάρχουν διάφορα πράγματα για να καλύψεις και να διακοσμήσεις τους τοίχους σου, από τεράστιους πίνακες, μέχρι κολάζ από χάρτες ή gallery walls. Βάλε τη φαντασία σου σε δράση και μην πηγαίνεις πάντα για την πιο τεμπέλικη επιλογή. Μπορεί η αρχή της να είναι εύκολη, αλλά το τελείωμά της είναι δύσκολο τελικά.

Φωτογραφίες: apartmenttherapy.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.