Το να τα ξαναβρίσκεις με έναν πρώην είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Λογικά, χωρίσατε για κάποιους καλούς λόγους, αλλά για να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο επανασύνδεσης, μάλλον υπάρχουν επίσης κάποιοι καλοί λόγοι. Επειδή δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σου έρχονται στο μυαλό όλα τα άσχημα στοιχεία της σχέσης σας, ενώ προσπαθείτε να είστε πάλι μαζί, πάρε τον χρόνο σου. Πάρε και μερικές ανάσες και απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις. Το να διεργάζεσαι κάτι μεθοδικά είναι και ο μόνος τρόπος να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Γιατί χωρίσατε με τον πρώην σου;

Το πιο πιθανό είναι πως οι λόγοι που χωρίσατε είναι αρκετοί. Ωστόσο, προσπάθησε να επικεντρωθείς στη μεγάλη εικόνα και στους πολύ βασικούς λόγους. Αν θεωρείς ότι μπορούν να δουλευτούν και πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει έκτοτε, τότε το να είστε μαζί μπορεί να είναι και μια πραγματικά σωστή κίνηση. Αν όχι, μάλλον πρέπει να κάνεις τη δύσκολη δουλειά του να πεις “όχι”.

Νιώθεις μόνη;

Θες πραγματικά να είσαι μαζί του ή απλά νιώθεις μόνη ή χρειάζεσαι προσοχή; Αν ήσασταν καιρό μαζί, είναι λογικό το διάστημα που ήσουν single να σου φάνηκε “ξένο” και δύσκολο. Παρόλα αυτά, αν μπεις στη σχέση αυτή καθαρά για εγωιστικούς λόγους, το πιο πιθανό είναι πως θα ξαναείσαι single σε ένα διάστημα. Οπότε σώσε χρόνο.

Ζεις ακόμα στο παρελθόν;

Μετά από έναν χωρισμό, είναι λογικό να ξεχνάς όλα τα πράγματα που μπορεί να οδήγησαν σε αυτόν. Αυτό οφείλεται στα έντονα συναισθήματα που έχεις ακόμα για τον άλλο. Βεβαιώσου πριν μπεις σε διαδικασία επανασύνδεσης ότι σου λείπει πραγματικά, και πως δε ζεις απλά σε ένα εξιδανικευμένο παρελθόν.

Έχουν αλλάξει πράγματα;

Μια δεύτερη ευκαιρία σε μια ερωτική σχέση που έχει τελειώσει, έχει νόημα μόνο αν έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Είναι χρήσιμο να επαναφέρεις στο μυαλό σου όλους τους λόγους που χωρίσατε και αν αξίζει να ξαναπροσπαθήσετε. Σκέψου και για εκείνον, όχι μόνο για εσένα. Δεν επιτρέπονται εγωισμοί σε τέτοιες καταστάσεις.

Τι θέλεις τώρα;

Θέλεις μια πιο σοβαρή σχέση; Ή μήπως μια πιο fun σχέση; Από τι στιγμή που ήδη έχετε χωρίσει μια φορά, είναι προφανές πως κάποιες ανάγκες άλλαξαν. Βάλε τα νέα δεδομένα στο τραπέζι και φτιάξε ένα βιώσιμο πλάνο με αυτά. Μόνο έτσι θα μειώσεις -όσο γίνεται- τις πιθανότητες αποτυχίας.

featured image: Elite Daily