Κάθε αρχή της νέας σεζόν όλες ξεκινάμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας. Τι γίνεται όμως όταν οι νέες σου συνήθειες δεν αποδίδουν καρπούς; Παρακάτω σου εξηγούμε γιατί ενώ έχεις εντάξει το τρέξιμο στη ζωή σου, η ζυγαριά μένει αμετακίνητη και σου προτείνουμε διορθωτικές κινήσεις.

  • Τρως λάθος

 Εάν πιστεύεις οτι μετά από ένα τέταρτο άσκησης έχεις κάψει τις θερμίδες μιας πάστας, πέφτεις σε μεγάλη παγίδα. Ένα τέτοιο γλυκό έχει περίπου 500 θερμίδες, που σημαίνει οτι ένας άνθρωπος 60 κιλών θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα τρέξιμο για να τις κάψει. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν έχεις αλλάξει τη διατροφή σου θα πρέπει να αυξήσεις κατά πολύ το χρόνο άσκησης.

  • Τρέχεις λάθος

Είναι άλλο πράγμα το περπάτημα, άλλο το τζόκινγκ και άλλο το τρέξιμο. Στο τρέξιμο η ταχύτητα που αναπτύσσεις είναι πάνω από 8 χιλιόμετρα την ώρα, που σημαίνει οτι τρέχεις ένα χιλιόμετρο σε 7,5 λεπτά και ποτέ δεν βρίσκονται και τα δύο πόδια στο έδαφος. Αναλογίσου αν αυτό που κάνεις παραπέμπει σε μία πιο χαλαρή μορφή άσκησης.

  • Τρέχεις λίγο

 Όπως όλες οι μορφές άσκησης, έτσι και το τρέξιμο χρειάζεται επανάληψη για να φανούν τα κατάλληλα αποτελέσματα. Το να τρέχεις μία φορά την εβδομάδα σίγουρα κάνει καλό στον οργανισμό σου, αλλά δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στο να χάσεις βάρος. Θα πρέπει να γυμνάζεσαι σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα και να προσέξεις και τη πρόσληψη θερμιδων

  • Η ζυγαριά δεν είναι ο απόλυτος κριτής

Το ότι δεν πέφτεις στα κιλά σου, δεν σημαίνει ότι το σώμα σου δεν αλλάζει. Ενδεχομένως οι μύες σου να έχουν δυναμώσει και το λίπος να έχει μειωθεί. Αυτό θα το καταλάβεις από την εφαρμογή των ρούχων σου αλλά και την εφαρμογή των σουτιέν σου.