Οι άντρες τις αγαπάμε τις γυναίκες. Είναι ρε παιδί μου ωραίο πράμα όπως και να το κάνουμε με τα… τέτοια τους και τα… εκείνα τους… Ανοίγει το μάτι σου! Άλλωστε είναι και ένα από τα αγαπημένα μας θέματα προς συζήτηση μαζί με τα αθλητικά και το φαγητό.

Εγώ δουλεύω με γυναίκες…

Δηλαδή να φανταστείς σε ένα μεγάλο open space γραφείο είμαστε 7 άντρες και καμιά 50αριά γυναίκες. Θες να μάθεις πώς είναι να δουλεύεις με γυναίκες;

Συνήθως μετά το «καλημέρα» ακολουθεί το «ωωωωω με γειαααααα». Αυτό σημαίνει: ή καινούργιο μαλλί ή καινούργια ρούχα/παπούτσια/αξεσουάρ. Μετά ακολουθεί περίπου 10λεπτη συζήτηση στην οποία κυριαρχούν οι φράσεις: «Δεν είναι καινούργιο απλά δεν μου έκανε», «καλέ 10€ το πήρα έχει εκπτώσεις στο miss sixty», «είπα να τα κόψω λίγο να πάρω λίγο αέρα», «καλά μιλάς και εσύ που ό,τι φορέσεις σου πάει».

Οι γυναίκες κλαίνε. Από στεναχώρια, από νεύρα, από χαρά… κλαίνε. Deal with it!

giphy-70

Οι γυναίκες στη δουλειά είναι τρομερά ανταγωνιστικές. Για αυτό όταν σε ρωτάει μία «γιατί πήρε αυτή προαγωγή και όχι εγώ» προς Θεού μην πεις «γιατί την άξιζε». Βρες οτιδήποτε άλλο και πες. Θα είναι καλύτερο. Αν τη βρίσεις κιόλας ακόμα καλύτερα.

Έχεις ένα πολύπλοκο project με πολλούς εμπλεκόμενους που πρέπει να γίνει σύντομα; Δωσ’ το σε γυναίκες και θα στο ξεπετάξουν μπαμ μπαμ. Δεν ξέρω πώς το κάνουν, υποθέτω όπως καταφέρνουν να φέρουν βόλτα ένα σπίτι με 2-3 παιδιά.

working-hard

«Γιάννη τι ζώδιο είσαι; Δίδυμος; Αααααα έτσι εξηγείται». Μη ρωτάς τι εξηγείται. Τα πάντα.

Να υπολογίζεις πάντα ότι οι συναντήσεις διαρκούν 50% παραπάνω από το κανονικό.

Το ψυγείο είναι ο παράδεισος των αντιθέσεων. Θα έχει γιαούρτια 0%, Cottage Cheese, χυμό με aloe vera, πάστες σοκολατίνες και τούρτα μπανόφι.

Δίαιτα. Πάντα. Για πάντα.

Διάλειμμα σημαίνει βάψιμο νυχιών για να «δοκιμάσουμε αυτό το καινούργιο». Το παραπάνω έχει κάνει τους άντρες του τμήματος εθισμένους σε μανό-sniffing.

Κουτσομπολιά παντού! (οκ οι άντρες είμαστε χειρότεροι σε αυτό αλλά τουλάχιστον ξέρουμε και το κρύβουμε καλύτερα).

Σε ένα γραφείο με πολλές γυναίκες οι άντρες είναι οι ανεπίσημοι IT Experts.

jim-carey

Μπορεί να είσαι ο καλύτερος επαγγελματίας, να τηρείς προθεσμίες, να είσαι υπόδειγμα εργαζόμενου και να μην στο αναγνωρίσει καμία ποτέ. Φτιάχνεις το mouse που… «δεν δούλευε»;; «Να ρε για αυτό χρειάζεται ένας άντρας, μπράβο ρε Γιάννη ευχαριστώ!»

Κουρεύτηκες; Αδυνάτισες 1 κιλό; Πάχυνες 1 κιλό; Πήρες καινούργια ρούχα; Καινούργιες κάλτσες; Έκοψες τα νύχια σου λίγο διαφορετικά; Με το που περάσεις την πόρτα του γραφείου το έχουν παρατηρήσει και στο έχουν πει.

Τακ τακ τακ τακ ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ ΤΑΚ! ΤΑΚΟΥΝΙΑ! ΠΑΝΤΟΥ ΤΑΚΟΥΝΙΑ!

Θυμάσαι πριν 3 χρόνια που είχες πει στη συνάδελφο «άσε με τώρα» λίγο απότομα; Όχι; Ε, εκείνη το θυμάται.

4f6ccbcbd1462c8c54510687db8f4e0d-jpg

Για το Θεό, ποτέ μα ΠΟΤΕ όταν μαλώνουν δύο γυναίκες συνάδελφοι μην πάρεις το μέρος κάποιας. Μετά από 2-3 μήνες παίζει να γίνουν κολλητές και θα είσαι εσύ ο μαλάκας.