Ένας 9χρονος Αμερικάνος έχει βρει το κλειδί για να είναι η κάθε μέρα του ξεχωριστή, γεμάτη και δημιουργική.

Μια καινούργια συνήθεια που εφηύρε για να ξεκινάει τη μέρα του. Τόσο απλή και τόσο εύκολη. Κάθε πρωί αφού ξυπνήσει και όσο ετοιμάζεται ή παίρνει το πρωινό του κάνει το εξής: Σκέφτεται δύο πράγματα που θέλει να καταφέρει μέσα στη μέρα. Βάζει δύο στόχους.

Κι αν ο μικρός βάζει στόχους να γράψει καλά στο τεστ ή να πείσει τη μαμά του να φάει πίτσα για βραδινό εσύ και εγώ έχουμε μια γκάμα με άπειρες επιλογές στόχων. Μικρά πράγματα που δεν απαιτούν τρομερή προσπάθεια, μας ωφελούν, τα απολαμβάνουμε. Στο μυστικό είναι στο focus. Το να θέτεις τόσο απλούς στόχους κάθε μέρα σου φτιάχνει τη διάθεση, σε κάνει δημιουργικό και δε σου δημιουργεί καθόλου άγχος. 

Το δοκίμασα σήμερα. Σκέφτηκα πως θέλω να βάλω σε τάξη μερικές σημειώσεις μου και να φάω φρουτοσαλάτα για βραδινό. Μέχρι το απόγευμα βρήκα ένα εικοσάλεπτο και συμμάζεψα τα  χαρτάκια και τα post it. Mε χρωματιστά στυλό έφτιαξα τις εκκρεμότητες μου και τις έβαλα σε τάξη και στο μυαλό μου. Μερικές ώρες μετά όντως έτρωγα μια φρουτοσαλάτα. Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το ποστ σκέφτηκα πως κάποιοι καθημερινοί στόχοι μπορεί να χάνονται μέσα στο τρέξιμο της μέρας ή κάποιο πρωινό να είναι τόσο πιεσμένο που να μη θυμηθώ καν να θέσω τους στόχους. Δεκτό.

Αλλά σήμερα: Συμμάζεψα σημειώσεις δύο τριών μηνών, βρήκα ένα τηλέφωνο που έψαχνα και το βράδυ δεν θα ξαπλώσω με σκέψεις ”α να κάνω και εκείνο και το άλλο”. Όλα είναι γραμμένα στο σημειωματάριο. Το κεφάλι μου είναι πλέον καθαρό και θα κοιμηθώ χωρίς ενοχές επειδή έφαγα πάλι βλακείες για βραδινό.

Η κάθε μέρα ξέρεις ότι συνθέτει εβδομάδες και μήνες και χρόνο. Και στο τέλος μια ζωή. Εσύ δηλαδή δε θα ήθελες μια ζωή γεμάτη αισιοδοξία και δημιουργικότητα;

Και μεταξύ μας ήδη έχω έτοιμους και τους αυριανούς μου στόχους: Βόλτα στη θάλασσα το απόγευμα και να παίξω με την ανιψιά μου.