Θέλεις να αλλάξεις το λάδι που χρησιμοποιείς; Δοκίμασε αυτές τις υγιεινές και νόστιμες εναλλακτικές του ελαιόλαδου.

Σταφυλέλαιο

Οφέλη για την υγεία

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει το σταφυλέλαιο βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

Χρήση

Χρησιμοποίησε το στη μαγειρική, όπως θα έκανες και με το ελαιόλαδο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις σαλάτες, στο σοτάρισμα, ακόμη και στο ψήσιμο.

Έλαιο σπόρου κολοκύθας

Οφέλη για την υγεία

Πρόκειται για ένα ισχυρό μείγμα βιταμινών Α και Ε, το οποίο μπορεί να μειώσει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών και να προστατέψει το δέρμα απο τον κίνδυνο της UV.

Χρήση

Έχει μια πολύ πλούσια και γεμάτη γεύση που προσθέτει υφή όταν χρησιμοποιείται σε σούπες, κρέας, λαχανικά και παγωτό. Μην το χρησιμοποιήσετε για ψήσιμο σε δυνατή φωτιά.

Λάδι καρύδας

Οφέλη για την υγεία

Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στο λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της καλής  HDL και της κακής LDL χοληστερόλης στο αίμα. (Προτιμήστε το παρθένο λάδι καρύδας).

Χρήση

Ιδανικό για να σοτάρετε λαχανικά, ή για να ψήσετε granola ή muffins.

Καρυδέλαιο

Οφέλη για την υγεία

Μια εξαιρετική πηγή ωμεγα-3 και  α-λινολενικού οξέος, το καρυδέλαιο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

Χρήση

H ιδιαίτερη γεύση του το καθιστά ιδανικό για dressing. Πρόσθεσε το σε σαλάτες και ζυμαρικά, ή σε σούπες.