Ενα κομματι υφασμα

Έχετε σκεφτεί ποτέ σας πως θα ήταν ο κόσμος γύρω μας αν δεν υπήρχε η μόδα? Ανεξάρτητα αν ανήκετε ή όχι στους υποστηρικτές της, η ιδέα του ότι η μόδα καλύπτει απλά τη ανθρώπινη σάρκα προς τη δημιουργία και διατήρηση μιας αξιοπρεπούς καθημερινότητας παρουσιάζεται ως άκρως επιφανειακή. Σαφέστατα η λειτουργικότητα του ρόλου της μόδας, αποτελεί για τους περισσότερους τον κύριο λόγο ενασχόλησης και συναλλαγής μαζί της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι αρμοδιότητες της περιορίζονται μέχρι εκείνο το σημείο.

0

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι που σταματά αλλά που πραγματικά ξεκινά η αποστολή της. Διανύοντας μια χρονική περίοδο, όπου έχοντας λύσει σχεδόν οριστικά τα παλαιότερα ζητήματα αντιμετώπισης όλων των ακραίων καιρικών συνθηκών, η ένδυση (και κατά συνέπεια η μόδα) καλείται να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, όχι όμως μέσω της λειτουργικότητας της! Ουσιαστικά σε ένα κόσμο που ο καθένας επιλέγει να φορέσει ένα κομμάτι ύφασμα περισσότερο για τα συναισθήματα που του προκαλεί, παρά για να προστατεύσει το σώμα του, ίσως αποτελεί μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η μόδα έχει αλλάξει επίπεδο υπηρεσιών!

Τα ρούχα, όσο εύστοχα και αν είναι επιλεγμένα για την εκάστοτε περίπτωση και προσωπικότητα, ποτέ δεν θα καταφέρουν να εμφυσήσουν επιπλέον στοιχεία χαρακτήρα αν αυτά δεν προϋπάρχουν ήδη στο άτομο που τα φορά! Πρόκειται για μια νέα μορφή “μανδύα” ή “δέρματος ζώων” που οι σύγχρονοι Homo Sapiens κάνουν χρήση, όχι τόσο για να καλύψουν τη σάρκα τους, αλλά για να καλύψουν τις ανασφάλειες και τη γύμνια της προσωπικότητας τους, χωρίς αυτό να μεταφράζεται είτε αρνητικά, είτε θετικά. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να προστατευτούμε μέσα από τις στιλιστικές μας επιλογές, για την πολυαναμενόμενη πρώτη συνέντευξη ή το πολυπόθητο πρώτο ραντεβού. Όλοι μας χρειαζόμαστε μια επιπλέον εμφανισιακή αλλαγή για την αναβάθμιση της ψυχολογικής μας διάθεσης στα μέσα μιας απαιτητικής εβδομάδας, απλά επιλέγοντας να φορέσουμε ένα διαφορετικό κομμάτι ύφασμα!

Η σύγχρονη μόδα ουσιαστικά μέσα από τα υλικά της, λειτουργεί και ως παράγοντας ψυχολογικής υποστήριξης για όλο το καταναλωτικό εκείνο κοινό, που μέσα από τις επιλογές του για την κάλυψη της γύμνιας του, αναζητά να ικανοποιήσει ακόμη βαθύτερες ανάγκες. Γενικότερα μέσα από την επιλογή των ρούχων, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάζουμε μια εικόνα που αντανακλά την ισορροπία του εσωτερικού και του εξωτερικού μας κόσμου, αναδεικνύοντας έτσι στο μέγιστο δυνατό την μοναδικότητα καθενός/μιας μας ξεχωριστά.

Τα ρούχα πλέον ανεξάρτητα από την τιμή και το brand, αποτελούν την προσωπική σημαία του/της καθενός/της, που συνθέτουν ένα παγκόσμιο μωσαϊκό φιλοξενώντας κάθε είδους στοιχεία. Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά συνειδητοποιείς ότι όταν το μέσα με το έξω σου βρίσκονται σε απόλυτη επικοινωνία, ίσως ακόμη και ένα απλό καθημερινό ρούχο να δείχνει πάνω σου μεγαλειοπρεπές. Σημασία άλλωστε έχει ο τρόπος που επιλέγουμε να παρουσιαστούμε πρώτα στον εαυτό μας και τη συνέχεια στους υπόλοιπους. Το μόνο σίγουρο είναι πως η μόδα, θα είναι δίπλα μας 365 μέρες το χρόνο και σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, προκειμένου να μας συντροφεύει σε όλες τις σταθερές αλλά και “μεταβατικές” μας φάσεις.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.