Ενα διαφορετικο ERGO στον χωρο της μοδας

Πόσοι είναι εκείνοι οι Έλληνες σχεδιαστές που δεν ξέρεις; Ή μάλλον ξέρεις μα δεν βρίσκεις εύκολα. Γιατί είναι μικροί, ιδιαίτεροι και μαγικοί. Εμείς, ναι μεν αγαπάμε να στηρίζουμε την χώρα μας όταν το έχει κερδίσει με το σπαθί της αλλά και όταν θεωρούμε πως κάτι αξίζει, μα περισσότερο αγαπάμε το να σε φέρνουμε σε επαφή με σχεδιαστές και σχεδιάστριες που έχουν προσπαθήσει και στα δικά μας μάτια -όπως ελπίζουμε και στα δικά σου- έχουν πετύχει.

Η Αναστασία και η Κέλλυ Σπανθή έχουν σπουδάσει θέατρο, είναι από τις πιο αγαπημένες αδερφές που έχω γνωρίσει και δημιουργούν μερικά από τα πιο minimal και ευκολοφόρετα ρούχα που έχεις δει ποτέ σου. Είναι τα κορίτσια πίσω από το ERGO.

Ενα διαφορετικο ERGO στον χωρο της μοδας

Το ERGO είναι ένα brand το οποίο ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν η Αναστασία και η Κέλλυ ήθελαν απλώς να πειραματιστούν για μια πιο ιδιαίτερη ένδυση. Για κάτι που έλειπε από την δική τους ντουλάπα και θα ήθελαν να υπάρχει. Κάτι που πιθανόν να λείπει και από την δική σου. “Αρχίσαμε να δημιουργούμε με υφάσματα που βρήκαμε από τα ταξίδια του παππού μας, ο οποίος ήταν καπετάνιος”. Η Αναστασία και η Κέλλυ, πίστεψαν πολύ στο ότι “όλα εκείνα τα εξαιρετικά ιδιαίτερα υφάσαματα απ’ όλο τον κόσμο θα δημιουργούσαν κάτι καινοτόμο”, όχι απλώς ενα βασικό καθημερινό ντύσιμο. “Κάτι που θα το κάνει πιο όμορφο, που θα το διαφοροποιεί και να το αναβαθμίζει όσο χρειάζεται”, σύμφωνα πάντα με το στυλ του καθενός. Αφού το καλύτερο απ’ όλα στην φετινή συλλογή του ERGO είναι πως μέσα από το λιτό του ύφος κάνει ακριβώς το buzz που ψάχνεις.

“Τα κομμάτια της φετινής συλλογής μας είναι τέτοια που μεταμορφόνονται ανάλογα τον άνθρωπο οποίος το φοράει και τη διάθεση του”. Γιατί κακά τα ψέματα, αλλά αν νιώθεις εσύ καλά μέσα σε αυτό που φοράς, οι άλλοι περρισεύουν. Η έμπνευση αυτής της συλλογής, όπως και κάθε άλλης του ERGO έρχεται συνήθως από τις ανάγκες των κοριτσιών. “Τι θα θέλαμε να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας; Τι μας λείπει; Και όχι ένα μπλουζάκι αυτό καθ’ αυτό μα η λεπτομέρεια που θα ομορφύνει αυτό το μπλουζάκι. Κάτι που θα το κάνει διαφορετικό”.

Ενα διαφορετικο ERGO στον χωρο της μοδας

Σκοπός του κάθε κομματιού που δημιουργούν στο ERGO είναι να φορεθεί από διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικό προσωπικό στυλ και στην ουσία να ταιριάξει αντίστοιχα τέλεια σε όλους. Τόσο που θα εντυπωσιάσει. “Τα έργα μας είναι πολυμορφικά και μοναδικά αφού όλα είναι κομμένα από τα χέρια της Αναστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάθε κομμάτι της συλλογής μας έχει πολύ λίγα όμοιά του”.

Ενα διαφορετικο ERGO στον χωρο της μοδας
Η Αναστασία και η Κέλλυ Σπανθή είναι τα κορίτσια που έχουν δημιουργήσει το ERGO

 Το ERGO μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα του στο Facebook και στο Instagram.

Αυτό το Σάββατο και την Κυριακή θα εκθέτουν ρούχα τους και στο Μeet Μarket στην Τεχνόπολη απο τις 13.00 μέχρι τις 23.00