Πως ορίζουμε πότε κάποιος είναι αξιόπιστος και πιστός φίλος; Όπως είχε πει ο Δαλάι Λάμα «δεν έχει να κάνει με τη δύναμη της δέσμευσης ή της φιλίας, αλλά με το κίνητρο». Όταν όμως θέλεις να ξέρεις πόσο μπορείς να βασιστείς σε αυτόν που έχεις δίπλα σου, τότε έχει να κάνει και με τη συναισθηματική νοημοσύνη του ατόμου, με το πόσο εύκολα προσαρμόζεται σε καταστάσεις αλλά και την τυφλή αφοσίωση που δείχνει σε μας.

Για να ξέρεις που βρίσκεσαι δες τη σειρά κατάταξης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των ζωδίων.

Ο Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι χωρίς αμφιβολία οι πιο αφοσιωμένοι από τα δώδεκα ζώδια. Αν τους ζητήσεις να κρατήσουν ένα μυστικό, δε θα το αποκαλύψουν ποτέ και πουθενά. Αν σου δώσουν τον λόγο τους, τότε η ισχύ του είναι μεγαλύτερη και από συμβόλαιο. Οι Αιγόκεροι θριαμβεύουν υπό πίεση και με αυστηρό προγραμματισμό. Η καθημερινότητά τους αποτελείται από κανόνες και ρόλους και βάση αυτών κινούνται. Είναι από τα ζώδια που νιώθουν πιο άνετα όταν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πότε και αυτά τα χαρακτηριστικά τους είναι εκείνα που τους καθιστούν ως τους πιο αξιόπιστους στον ζωδιακό.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι έρχονται δεύτεροι στη λίστα γιατί επενδύουν τόσο πολύ στις σχέσεις τους (φιλικές και ερωτικές) που θα κάνουν τα πάντα για εκείνους που νοιάζονται. Έχουν ισχυρή αίσθηση του Σωστού Vs Λάθους και προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή όσο πιο ειλικρινά μπορούν, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους που είναι κοντά τους ως οικογένεια.

Ζυγός

Μπορεί οι Ζυγοί να έχουν τη φήμη των εγωκεντρικών και των αδιάφορων, όμως αυτό συμβαίνει όταν δεν τους ξέρεις καλά. Γνωρίζουν πως το να αγαπάς κάποιον είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και όταν οι Ζυγοί πιστεύουν σε κάτι, τότε είναι αποφασισμένοι. Η κινητήρια δύναμή τους είναι το πάθος και αυτή η απίστευτη ικανότητα να αγαπούν βαθιά.

Σκορπιοί

Οι Σκορπιοί έχουν κάποια χαρακτηριστικά που συχνά μπορεί να τα παρερμηνεύσεις ως σκληρότητα, όμως έχουν μία βαθιά αντίληψη της αγάπης. Για τον λόγο αυτό, όταν ένας Σκορπιός αναπτύξει βαθιά συναισθήματα καταλήγει να υποφέρει από αυτά. Ωστόσο, είναι οι πιο πιστοί του ζωδιακού και είναι το ζώδιο που θα έκανε τα πάντα γι αυτόν που αγαπά. Μπορείς πάντα να βασιστείς σε έναν Σκορπιό. Όμως, μόνο αν αγαπάνε με πάθος δίνονται ολοκληρωτικά και γι αυτό έρχονται τέταρτοι στη λίστα μας.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι τόσο αφοσιωμένοι επειδή είναι σαν τους υπερβολικά δοτικούς γονείς του ζωδιακού. Ασχολούνται τόσο πολύ με το αν οι γύρω τους είναι εντάξει που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να σιγουρευτούν πως αυτοί που αγαπούν είναι πραγματικά καλά. Αν βασιστείς σε έναν Παρθένο, τότε να είσαι σίγουρη πως θα βάλει τα πάντα στην άκρη προκειμένου να είναι εκεί για σένα.

Κριός

Ενώ μπορείς πάντα να εμπιστευτείς έναν Κριό να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό για εκείνη τη δεδομένη στιγμή, είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην προσωπική τους αίσθηση του Σωστού και του Λάθους, που πολλές φορές μπορεί να αλλάξουν γνώμη ανάλογα με τι τους ωφελεί. Ο Κριός είναι πολύ λογικός ώστε να μείνει σε μία σχέση ή δουλειά που πιστεύει πως δεν είναι παραγωγικός. Οπότε, όταν άλλα ζώδια μένουν δίπλα σου no matter what, ο Κριός τα βλέπει κάπως πιο λογικά τα πράγματα και δεν τυφλώνεται από τα συναισθήματά του.

Ταύρος

Αυτό που κάνει τον Ταύρο αξιόπιστο είναι η αφοσίωση που επιδεικνύει σε όσους είναι κοντά του. Είναι από τους πιο αφοσιωμένους του ζωδιακού και θα κάνει τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπά. Όμως, υπάρχει και μία πιο σκοτεινή πλευρά σε αυτούς. Είναι πεισματάρηδες και δε θα έκαναν κάτι αν δε συμφωνούσαν πλήρως με αυτό. Επιπλέον, κάποιες φορές δρουν πιο παρορμητικά και έτσι, ενώ είναι ιδανικοί για παρέα και σχέση, δεν είναι από τους πιο έμπιστους.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος οδηγείται από την παραγωγικότητα. Έτσι, μπορείς εύκολα να βασιστείς επάνω τους από επαγγελματική άποψη, όμως δεν τα πάνε και τόσο καλά στις προσωπικές τους σχέσεις. Οι Υδροχόοι έχουν ένα μοναδικό τρόπο σκέψης και συχνά έχουν πολύ καλές ιδέες, όμως εξίσου συχνά χάνονται σε αυτές και προσπερνούν τις μικρές λεπτομέρειες. Επιπλέον, καθοδηγούνται αρκετά από τον εγωισμό τους και αυτό πολλές φορές μπορεί να μπερδέψει τα πράγματα όσον αφορά τις φιλικές και ερωτικές τους σχέσεις.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι χαρακτηρίζονται από το πόσο εύκολα εναλλάσσουν τη συναισθηματική τους κατάσταση και πόσο ‘πορώνονται’ με κάτι. Έτσι, πολλές φορές ο Δίδυμος ισορροπεί μεταξύ του να είναι εθισμένος σε κάποιον ή να μην του μιλήσει ποτέ ξανά. Ο Δίδυμος είναι φοβερός για παρέα και σχέση, όμως πολλές φορές δεν ακολουθεί αυτά που λέει. Τα συναισθήματά του και η ανάγκη του για λίγο δράμα παραπάνω, είναι αυτά που μπορεί να σταθεί εμπόδιό του.

Λέων

Όταν του πεις ένα μυστικό, ο Λέοντας θα το κρατήσει. Όμως, πολλές φορές θα δράσει για το προσωπικό του όφελος. Στον ζωδιακό κύκλο, ο Λέοντας είναι εκείνος που πρέπει να εμπιστευθείς με τα πιο βαθιά μυστικά σου, όμως σε μία κρίσιμη στιγμή ίσως δεν είναι ο ώμος για να κλάψεις. Είναι πιστοί αλλά ταυτόχρονα θερμόαιμοι και πολλές φορές δε θέλουν να ασχοληθούν με κάτι αν δεν τους κινήσει άμεσα το ενδιαφέρον.

Τοξότης

Οι Τοξότες έχουν τη φήμη πως είναι το λιγότερο πιστό ζώδιο και ίσως, κάπου υπάρχει μία δόση αλήθειας. Ο Τοξότης θέλει την περιπέτεια, να αναζητά συνεχώς καινούργιες ιδέες και γνωρίζει νέο κόσμο. Είναι υπερβολικά δοτικοί στην οικογένειά τους και όταν εκείνοι το επιλέγουν, όμως κατά έναν γενικό κανόνα, οι Τοξότες οδηγούνται από τα ενδιαφέροντά τους και πολλές φορές αποτυγχάνουν στο να είναι όσο αξιόπιστοι θέλουν να είναι.

Ιχθύς

Ο Ιχθύες είναι σίγουρα από τους πιο αξιαγάπητους του ζωδιακού και από τους πιο δημιουργικούς. Όμως, είναι κάπως…χύμα. Οδηγούνται από την έμπνευση και τις ιδέες τους και πολλές φορές δυσκολεύονται να ακολουθήσουν ένα πλάνο με βάση τον προγραμματισμό και τη λογική. Ο Ιχθύς είναι εξαιρετικός εραστής, όμως δε θα παραμείνει σε μία σχέση αν τα πράγματα δυσκολέψουν. Θα βρει απλά κάτι ή κάποιον άλλον να τους εμπνεύσει. Είναι φοβερά άτομα, απλά όχι από εκείνα που μπορείς να εμπιστευτείς εύκολα.