H Emma Watson, αγαπημένη ηθοποιός και ακτιβίστρια, αποκτά καινούργιο πόστο παίρνοντας τη δική της θέση στο μεγάλο τραπέζι του γιγαντιαίου ομίλου μόδας, Kering, για λογαριασμό του φημισμένου luxury οίκου Gucci. Η ίδια ήδη έχει εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον της και έχει αφιερώσει χρόνο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στο χώρο της μόδας, μέσα από την ενασχόλησή της με το application Good On You. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή βαθμολογούνται οι οίκοι μόδας ως προς τη βιωσιμότητα και την ηθική των πρακτικών που χρησιμοποιούν.

Η ηθοποιός προωθεί τη χρήση αγαθών υλικών και τη σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την επέκτασή τους. Επίσης, ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων σε περιοχές που προσβάλλονται από την παραγωγή ενδυμάτων.

Δεδομένης της προηγούμενης ενασχόλησής της με τον ακτιβισμό και τη γενικότερη συμπάθεια που εμπνέει η ηθοποιός, ο όμιλος έκρινε ότι πρόκειται για την κατάλληλη ambassador ώστε να πετύχει την αναγνωρισιμότητα που αναζητά ώστε να προβάλλει τα φιλικά προς τη βιωσιμότητα πρότυπα. Αυτό έγινε ευρέως γνωστό και μέσω του cover shoot της Vogue. Για το συγκεκριμένο project, επιλέχθηκαν από την ίδια ορισμένα high-fashion κομμάτια του Kering. Η Watson ουσιαστικά ήταν μια πολύ σημαντική προσθήκη ειδικά μετά την απόσυρση της Stella McCartney, ένα πολύ ενεργό μέλος της επιτροπής. Επιπλέον, η επιλογή της Watson αποσκοπεί ακόμα και στην προσέλκυση του πιο νεανικού κοινού, δηλαδή των αποκαλούμενων millenials.

Τόσος ντόρος προκλήθηκε με αυτό το νέο, που πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια αρκετά facts για εκείνη που πολλοί δε γνώριζαν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εσύ πόσα από τα παρακάτω ήξερες για την αγαπημένη ηθοποιό;

Ξέρουμε για εκείνη ότι έφτιαξε το όνομά της μέσω των ταινιών Harry Potter ως Hermione. Για να γίνει όμως το χαρακτηριστικό κορίτσι του, έπρεπε πρώτα να περάσει όχι από 1 ή 2 αλλά 8 auditions. Παραλίγο να μην συμμετάσχει στα τρία τελευταία Harry Potter, γιατί καθυστερούσαν οι αποφάσεις για τα γυρίσματα και εκείνη σκεφτόταν από τότε να αρχίσει να ασχολείσαι με θέματα εκτός της οθόνης. Η Emma παράλληλα με την κινηματογραφική της καριέρα, δεν παρέλειψε τις σπουδές της, αποφοίτησε από το Brown University, με πτυχίο στην Αγγλική Φιλολογία. Γεννημένη στο Παρίσι, αλλά μεγαλωμένη στην Αγγλία από τα 5 χρόνια της και μετά. Μιλάει γαλλικά, αλλά όπως λέει και η ίδια “όχι τόσο καλά όσο κάποτε”.

Εκτός των άλλων, η Emma είναι και πιστοποιημένη δασκάλα yoga.

Από μικρή, ασχολείται με το χορό και το χόκει, και γενικά είναι πολύ δραστήρια και έχει ανάγκη να εκτονώνεται συχνά. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, κρατά ημερολόγιο με τους στοχασμούς της. Έχει τελειώσει πάνω από 30 τετράδια έως τώρα. Η Emma είναι σωστή βιβλιοφάγος και όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο, διαβάζει. Μπορεί να την έχουμε δει με πολλά και διαφορετικά looks και χτενίσματα, αλλά η Emma πρόκειται για φυσική ξανθιά. Παραλίγο να τη βλέπαμε να παίρνει το ρόλο της Σταχτοπούτας στην ταινία της Disney. Όμως την απέρριψε και τελικά την απολαύσαμε ως Ωραία Κοιμωμένη. Μια επιλογή που της ταίριαξε γάντι. Με ό, τι κι αν ασχοληθεί αυτή η ταλαντούχα κοπέλα, πετυχαίνει να μας γοητεύσει και να μας ενθουσιάσει. Keep going Emma.
Featured photo: www.imdb.com