Άλλη μια γνώριμη και διαχρονικά αγαπημένη ιστορία παρουσίασε η πλατφόρμα του Netflix. Ο λόγος φυσικά για τη «Matilda», μια ιστορία που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Roald Dahl του 1988, αλλά και το πολύ επιτυχημένο μιούζικαλ, που ήρθε μερικά χρόνια αργότερα.

Πρωταγωνίστρια της νέας σειράς η αγαπημένη Emma Thompson, που υποδύεται την Miss Agatha Trunchbull, την δόλια, μνησίκακη διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτά η Matilda. Η Miss Trunchbull δείχνει ανοιχτά το μίσος της προς τις μικρές μαθήτριες, μερικές φορές μέσα από τραγούδια, τα οποία, όπως αποκάλυψε η Thompson, τραγουδά η ίδια η ηθοποιός!

Όπως εξήγησε η πρωταγωνίστρια, καλεσμένη στην εκπομπή «The Tonight Show With Jimmy Fallon», τόσο η ίδια όσο και το υπόλοιπο cast τραγουδάει ζωντανά στα γυρίσματα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μάλιστα, προβλήθηκε ένα απόσπασμα της σειράς, όπου η ίδια, σκαρφαλωμένη σε μια μεγάλη κατασκευή, τραγουδά το «The Smell of Rebellion». Η ηθοποιός αποκάλυψε για τη συγκεκριμένη σκηνή: «Τα πόδια μου έτρεμαν επειδή ήμουν πάνω σε αυτή τη ψηλή δομή χωρίς πραγματικά τίποτα άλλο παρά ένα μικρό σύρμα να με κρατάει. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, απλώς πιάνεις τη νότα και τραγουδάς». Η Thompson τραγουδάει επίσης το «The Hammer» στην ταινία.

Αυτή, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη επαφή της Thompson με το τραγούδι. Πίσω στο 1985, η ίδια είχε πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ «Me and My Girl», ενώ το 2017 υποδύθηκε τη δεσποινίδα Potts στο «Beauty and the Beast». Σε αυτό τον τελευταίο ρόλο, η ηθοποιός τραγούδησε πολλές φορές στην ταινία, αλλά και στο κομμάτι των τίτλων.

Ο σκηνοθέτης Matthew Warchus είπε στους LA Times σχετικά με την Thompson: «Χρειαζόμασταν μια σπουδαία ηθοποιό, εξίσου καλή σε δραματικούς και κωμικούς ρόλους, που να μπορεί επίσης να τραγουδήσει».

Μιλώντας για το ρόλο της στο TheaterMania, η Thompson είπε: «Η Trunchbull είναι ξεκάθαρα μια γυναίκα, που της φέρονταν φρικτά όταν ήταν μικρή. Κρύβει μέσα της τις δικές της παιδικές εμπειρίες. Μόλις το αντιλήφθηκα, ήταν πολύ πιο εύκολο να μπω στο κλίμα του ρόλου». Αποκάλεσε τον εαυτό της «μαλθακό» και εξήγησε ότι το να μπεις σε έναν τέτοιο ρόλο είναι σίγουρα μια «πρόκληση». «Είναι πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και πραγματικά δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, το δυσκολότερο κομμάτι ήταν ότι τα παιδιά δεν την φοβούνταν καθόλου. «Γι’ αυτά είμαι η Nanny McPhee (από την ομώνυμη παιδική ταινία του 2005), οπότε έτρεξαν όλα να με αγκαλιάσουν. Οι ιθύνοντες μου είπαν: ‘Μπορείς να σταματήσεις; Υποτίθεται ότι πρέπει να σε φοβούνται’. Δεν λειτούργησε έτσι, αλλά δεν πειράζει γιατί τα παιδιά ήταν υπέροχοι ηθοποιοί».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το «Matilda» μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.