Μετά την μεγάλη επιτυχία του «La la land» η Emma Stone ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τον νέο της ρόλο στην ταινία «Battle of Sexes». Ο νέος ρόλος της Emma απαιτεί μεγάλες θυσίες, αφού θα υποδυθεί τη γνωστή τενίστρια Billie Jean King. Και η προπόνηση ξεκινάει με την Stone, μόλις με δύο προπονήσεις την ημέρα, να προσθέτει όλο και περισσότερο καθαρό μυϊκό ιστό. «Fifteen pounds of muscle is no joke» λέει ο Jason Walsh, ο προπονητής της και σπεύδει να μας δώσει τα tips που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

1. Plank position: Το μυστικό είναι να θεωρείς την προπόνηση εθιστική όπως και κάθε πελάτης του Walsh. Μας προτείνει την εξής άσκηση: Πάρε την στάση plank position (όπως στην πιο κάτω φωτογραφία) και περπάτα, στη συνέχεια φέρε το ένα γόνατο στο στήθος κρατώντας το άλλο πόδι ίσιο και πίεσε για 30 δευτερόλεπτα. Συνέχισε εναλλάσσοντας πόδια για δέκα φορές.

spiderman-plank-exercise-illustration

2. Stability: Ο Walsh μας εξηγεί ότι οι ασκήσεις σταθερότητας είναι ένα μεγάλο μέρος της προπόνησης ώστε ο ενδιαφερόμενος να καταφέρει να γίνει δυνατότερος. Δοκίμασε να κάνεις δέκα single-leg squats σε κάθε πόδι (στέκεσαι στο ένα πόδι και με λυγισμένο το γόνατό σου κάθεσαι όσο πιο κάτω μπορείς). Κάθε εβδομάδα πρόσθετε ένα σετ παραπάνω για καλύτερο αποτέλεσμα!

pistol-squat-exercise-illustration

3. Deadlifts: «Η Emma είναι πολύ καλή στα deadlifts » μας λέει ο προπονητής της. Καιρός να τα δοκιμάσετε και εσείς! Πάρε τα βαράκια ή οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο (π.χ. ένα τούβλο), τοποθέτησε τα πόδια σου ελαφρά πιο ανοιχτά από το πλάτος των γοφών σου, σπρώξτε προς τα πίσω και τον κορμό σου μπροστά, διατηρώντας το στήθος σε όρθια στάση. Πάρε το βαράκι με τα δύο χέρια και σήκωσέ το πιέζοντας τους γοφούς μπροστά. Συνέχισε κάνοντας δυο σετ των δέκα.

romanian-deadlift-exercise-illustration

4. Πρωτεΐνες: Η πρωτεΐνη βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών και τους κάνει πιο δυνατούς. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως το ελληνικό γιαούρτι ή ένα smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνες χωρίς ζάχαρη.

5. Τρέξιμο: «Το να διατηρείς τους μύες σου δυνατούς τα κάνει όλα καλύτερα» τονίζει ο Walsh και με αυτή του την δήλωση μας παροτρύνει να μην ξεχνάμε το old-fashioned τρέξιμο για τριάντα λεπτά δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.