Η Emma Chamberlain είναι το χρυσό κορίτσι του You Tube.

Πανέξυπνη, δαιμόνια και δημιουργική, η Emma δεν σταματά να βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει -ευχάριστα πάντα-, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια αποχή από το media για έξι ολόκληρους μήνες.

What’s good in New York

Αυτό είναι ο τίτλος της νέας της σειράς στο κανάλι της στο You Tube, που έχει θέμα τη Νέα Υόρκη.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα travel blog, όπου η γνωστή youtuber μαθαίνει τα μυστικά της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, από τους ίδιους τους κατοίκους της.

Μην απορήσεις και σίγουρα, μην την περάσεις για τρελή, αν την δεις να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης με μια ταμπέλα στο χέρι που γράφει “Σε παρακαλώ άφησε με να σου κάνω μια ερώτηση για το αστείο κανάλι μου στο You Tube“.

Κάπως έτσι, η Chamberalain καταγράφει πού μπορείς να φας τα καλύτερα τάκος, που να πιείς τα καλύτερα κοκτέιλ, που να ψωνίσεις ψιλοπράγματα για το σπίτι και γενικά, να μάθεις τα καλύτερα κρυμμένα της Νέας Υόρκης.

Και κάπως έτσι η Emma αυξάνει τους εκατομμύρια ακολούθους της στο You Tube.

Η ιστορία πίσω από το κορίτσι

Το κορίτσι αυτό, είναι το παιδί θαύμα των social. Είναι ίσως η influencer των influencer.

Ξεκίνησε το 2017 με ένα απλό βίντεο και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε η βασίλισσα του You Tube.

Φταίει το καυστικό της χιούμορ; Φταίει το ειρωνικό αλλά ειλικρινές της ύφος; Φταίει ότι είναι @ φίλ@ που θα ήθελες να έχεις;

Ότι και να είναι, αυτό το 21χρονο κορίτσι έχει κάτι πάνω της, μια μαγεία, ένα προσιτό ύφος, που κερδίζει. Και κερδίζει πολύ και πολλά.

Κι ενώ φαινομενικά είναι ένα νωχελικό κορίτσι, που άλλοτε απλά ξαπλώνει, άλλοτε ζωγραφίζει και άλλοτε ψωνίζει οργανικά προϊόντα, στην πραγματικότητα και κατά βάθος είναι μια δαιμόνια προσωπικότητα.

Αυτό άλλωστε, το αποδεικνύουν και οι συνεχείς βραβεύσεις της για τη δημιουργικότητά της, αλλά και το γεγονός ότι το 2019 μπήκε στη λίστα των “25 ατόμων με τη μεγαλύτερη επιρροή” του Time magazine.

Και σίγουρα είναι, γιατί κατάφερε, παρά το νεαρό της ηλικίας της, να μιλήσει ανοιχτά για θέματα ταμπού, όπως την κατάθλιψη και γενικά, θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία. Και μάλιστα ανέφερε ως παραδείγματα, διάσημους κι επώνυμους, έτσι για να καταρρίψει το μύθο.

Και το κατάφερε μια χαρά. Γατί με αυτό τον τρόπο, άλλαξε τον τρόπο έκφρασης στο You Tube, αλλά άλλαξε και λίγο τον τρόπο σκέψης γενικότερα.

Η μόδα και η Emma

Και φυσικά η youtuber έχει και άποψη για τη μόδα και στιλ. Προσπαθεί να έχει το δικό της στιλ, χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο.

Ντένιμ σορτσάκια, κροπ τοπ, loafers και Birkenstocks με λευκές κάλτσες και βίντατζ τσάντες, είναι το σήμα κατατεθέν της. Φυσικά, αυτό όταν δεν κυκλοφορεί με τα Luis Vuitton της, στην οποία είναι και brand ambassador.

Η Emma Λοιπόν, επέστρεψε πιο δραστήρια από ποτέ. Κι εμείς περιμένουμε τα καλύτερα από αυτή.