Εκεί που νομίζαμε ότι -επιτέλους- βρήκαμε τη διάδοχο της Carrie Bradshaw, κάτι δεν πήγε όπως το περιμέναμε. Για την ακρίβεια και η Carrie Bradshaw όταν πήγε στο Παρίσι ήξερε τι να περιμένει. Απλά μάλλον ο Darren Star δεν προετοίμασε την Emily Cooper αρκετά γι’ αυτή τη μετακόμιση.

Για την ακρίβεια, ίσως και άθελά της, η σειρά Emily in Paris κατέληξε να είναι ένα συνονθύλευμα όλων των κλισέ που ακούν τόσα χρόνια οι Αμερικανοί για τους Γάλλους.

https://www.instagram.com/p/CF9CA2gpswO/

Οι Γάλλοι είναι αγενείς, δεν χαιρετούν, εκνευρίζονται με τους ανθρώπους που δε μιλούν Γαλλικά, φοράνε μπερέδες καθημερινά και κουβαλούν μονίμως μια μπαγκέτα στο χέρι. Γι’ αυτά προσπαθεί να μας πείσει η σειρά και η γκαρνταρόμπα της Emily. Στην αρχή νομίζεις πως πρόκειται για σάτιρα και διακωμώδηση. Έπειτα, καταλαβαίνει ότι είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό.

Η απεικόνιση των Γάλλων στη σειρά έχει γίνει ξεκάθαρα μέσα από το αμερικανικό βλέμμα, με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι αν επισκεφθείς το Παρίσι, στις 2 πρώτες εβδομάδες θα ετοιμάζεσαι ήδη για γάμο και θα μισείς τα αφεντικά σου.

Όσο για την απεικόνιση του Παρισιού, αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί όλο αυτό στο τέλος να είναι μια τεράστια φάρσα. Ειδικά αν έχεις βρεθεί ποτέ στην Πόλη του Φωτός, το αίσθημα αυτό είναι εντονότερο. Νομίζεις ότι θα πεταχτούν από το πουθενά οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες και το στούντιο θα γκρεμιστεί. Κι αυτό γιατί το Photoshop έχει κάνει τους δρόμους του Παρισιού πιο καθαρούς και από το πάτωμα του σπιτιού σου.

https://www.instagram.com/p/CF6xLYDJN2Z/

Αν δε θες να χαλάσεις τη μαγεία της σειράς, μην προσέξεις τίποτα από όλα αυτά.

Μείνε απλά στο πόσο σικάτη φαίνεται η Lily Collins με τα outfits της και στο πώς το αφεντικό της μιμείται τις ατάκες από το The Devil Wears Prada. Mπορείς επίσης να χαρείς με το ότι η Emily έτυχε να ανακαλύψει τυχαία πως ο νέος της γείτονας είναι και κούκλος και μιλάει και άπταιστα Αγγλικά.

Δες την ταινία σαν ένα postcard που απλά σου θυμίζει ένα Παρίσι που ίσως δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ.

Κι αν το επισκέφθηκες, θα είναι το Παρίσι που θες να θυμάσαι αφήνοντας πίσω όλα τα στραβά του. Και κυρίως, μη διαβάσεις τις ατέλειωτες λίστες που απαριθμούν τα κλισέ της σειράς. Απλά προσπάθησε να γελάσεις με αυτά.

featured photo: Netflix