Ο Elliot Page θα αναλάβει σαν executive παραγωγός το transgender ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την αλλαγή φύλου μιας ομάδας φίλων τεσσάρων trans ανδρών.

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο Nel Mio Nome, που μεταφράζεται «Into My Name», είναι σε σκηνοθεσία του Nicolò Bassetti και θα κάνει πρεμιέρα στο Berlin International Film Festival 2022, τον Φεβρουάριο, στο Panorama Dokumente section, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

«Αυτό που ξεχωρίζει στο Nel Mio Nome είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τόσο έντεχνα και σκόπιμα όλα τα διαφορετικά κομμάτια που συνθέτουν την ταυτότητα ενός ατόμου»,  έχει δηλώσει ο Page. «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σ΄ αυτό το project και ανυπομονώ να το δουν όλοι», είπε.

Αν και ο ίδιος ο Bassetti δεν είναι τρανς, έχει αναφέρει τη μετάβαση του γιου του, Matteo, ως έμπνευση για την ταινία.

«Η προσωπική μου εμπειρία ως γονιός μου επέτρεψε, ως σκηνοθέτη, να βρω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να προσεγγίσω τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, να εμβαθύνω στα συναισθήματά τους και να δημιουργήσω μια οικεία σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τη συνενοχή», είπε ο Bassetti. ΘΡ. «Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον Elliot που πρόσθεσε τη ζωντανή του οπτική για να βοηθήσει την ταινία μας να βρει τον δρόμο της στον κόσμο».

‘Nel-Mio-Nome’ NUOVI PAESAGGI URBANI, ART OF PANIC

Σύμφωνα με το Variety, το Nel Mio Nome ακολουθεί τον Nico, τον Leo, τον Andrea και τον Raff, μια ομάδα φίλων με διαφορετικές ηλικίες, από τα μέσα της δεκαετίας των είκοσι έως τα μέσα της δεκαετίας του τριάντα, που όλοι αρχίζουν να μεταβαίνουν σε διαφορετικά σημεία της ζωής τους. Η ταινία θα καταγράφει πώς «αντιμετωπίζουν με τόλμη όλα τα εμπόδια ενός αυστηρά δυαδικού κόσμου», σύμφωνα με την περίληψη που διαβάζει κανείς στο Variety.

Δεδομένου ότι το ντοκιμαντέρ έχει κερδίσει την έγκριση του Page, σίγουρα περιμένουμε σπουδαία πράγματα. Αν και απέχει πολύ από την πρώτη εμφάνιση του ηθοποιού του Umbrella Academy ο Page έχει περάσει απο καιρό στη μη μυθοπλασία. Έχει υπάρξει παρουσιαστής και παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ Gaycation, το 2016, όταν μαζί με τον Ian Daniel ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν παγκόσμιες κουλτούρεςτης LGBTQ+ κοινότητας.

Πιο πρόσφατα, σκηνοθέτησε και ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας ντοκιμαντέρ There’s Something in the Water του 2019 μαζί με τον πρώην συμπαρουσιαστή του στο Gaycation.

Ο Page υπέγραψε επίσης συμφωνία με την Universal Content Productions της Universal Studio Group – το στούντιο που παράγει το The Umbrella Academy – τον Αύγουστο. Θα αναλάβει να γράψει σενάρια για όλες τις πλατφόρμες, και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει έντονη «επιθυμία να πει συναρπαστικές και αυθεντικές ιστορίες από ιστορικά περιθωριοποιημένες προοπτικές – ιστορίες που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αυτή τη στιγμή».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο τρέιλερ ή περισσότερες πληροφορίες για το Nel Mio Nome.