Οι Έλληνες στο Facebook είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν κινήσεις αρκετά πιο “συλλογικές” από το να βγάζουν selfies (χωρίς να έχουμε σκοπό να θίξουμε κανέναν, selfie yourselves away). Έτσι λοιπόν έχουν δημιουργηθεί  πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες για όλα τα γούστα, κάποιες από τις οποίες μας τράβηξαν την προσοχή και σου παρουσιάζουμε παρακάτω:

For Movie & Series lovers:

awildsubtitle

Βρες την ταινία

Η σελίδα έχει δημιουργηθεί ως ένα διαδικτυακό παιχνίδι σινεφίλ. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: Ανεβάζεις ένα screenshot από κάποια ταινία που βλέπεις ή έχεις δει και οι υπόλοιποι παίκτες καλούνται να βρουν το όνομα της ταινίας. Οι περισσότεροι παίκτες είναι αρκετά γρήγοροι και πληροφορημένοι, θα βρουν την απάντηση σε δευτερόλεπτα και θα σε οδηγήσουν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, παρόλα αυτά μην απογοητεύεσαι. Κάνοντας scroll down στη σελίδα θα ανακαλύψεις αρκετές ταινίες που αξίζει να δεις, ενώ τα σχόλια των χρηστών θα σε κατατοπίσουν σχετικά με στοιχεία των ταινιών που τραβούν την προσοχή, όπως η μουσική, η φωτογραφία ή ακόμα και η φιλμογραφία του σκηνοθέτη.

A Wild Subtitle Appears

Η συγκεκριμένη σελίδα μετρά πάνω από 17.000 μέλη που καθημερινά δίνουν ζωή στη σελίδα. Με μια επίσκεψη σε αυτή θα γελάσεις αρκετά, καθώς αφορά περίεργους και αστείους ελληνικούς υπότιτλους που εμφανίζονται σε ταινίες και σειρές. Τα παιδιά που ασχολούνται ερασιτεχνικά και εθελοντικά με τον υποτιτλισμό κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά πολλές φορές όταν στις ταινίες και στις σειρές γίνονται αναφορές σε διάσημα άτομα, μέρη και γλωσσικούς ιδιωματισμούς των τόπων προέλευσής τους, οι υπότιτλοι αλλάζουν για να συμβαδίζουν με την ελληνική πραγματικότητα και τα αποτελέσματα είναι αρκετά αστεία.

For book lovers:

tidiavazoun

Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό και στο λεωφορείο; Ε;

Μια από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές σελίδες του Facebook, με περίπου 22.000 μέλη, έχει ως αντικείμενό της τα βιβλία. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη καλούνται να ανεβάσουν φωτογραφίες από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αγνώστους που διαβάζουν κάποιο βιβλίο, προσπαθώντας να εντοπίσουν από το εξώφυλλο τον τίτλο και τον συγγραφέα του έργου. Πρόκειται στην ουσία για ένα “παράνομο” ρεπορτάζ, το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρκετά όμορφο. Πέρα από τις φωτογραφίες, οι χρήστες μοιράζονται τις απόψεις τους πάνω στα συγκεκριμένα βιβλία ή ενημερώνουν τους υπόλοιπους για βιβλία που οι ίδιοι διαβάζουν το συγκεκριμένο διάστημα. Το ρεπορτάζ έχει πλέον ξεπεράσει τον χωρικό περιορισμό στα ΜΜΜ, γι’ αυτό και θα δεις φωτογραφίες από παραλίες, παγκάκια, βιβλιοθήκες, σχολές και άλλα. Καλό θα ήταν βέβαια, στην περίπτωση που θέλεις κι εσύ να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία, να φροντίσεις ώστε το πρόσωπο του… “στόχου” σου, ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας.

For food lovers:

coverpc

Γκουρμεδιάρηδες (Gourmediarides)

Η συγκεκριμένη σελίδα είναι σχετικά καινούρια και πολλά υποσχόμενη, αφού αφορά ένα αγαπημένο θέμα όλων: το φαγητό. Όλοι κρύβουμε έναν μικρό chef μέσα μας, γι’ αυτό και οι διαχειριστές της σελίδας καλούν τα μέλη της να ανεβάσουν φωτογραφίες από τα καθημερινά γαστρονομικά θαύματα που δημιουργούν στις κουζίνες τους, μαζί με έναν σύντομο “τίτλο” του πιάτου τους. Πέρα από αυτό, ανεβαίνουν συχνά φωτογραφίες από διάφορα μέρη που επισκέπτονται οι… γκουρμεδιάρηδες και βρίσκουν αξιόλογα. Έτσι, με μια επίσκεψη στη σελίδα παίρνεις ενδιαφέρουσες ιδέες για φαγητά και γλυκά που μπορείς να φτιάξεις, αλλά και για μέρη που θα σου γαργαλίσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο.