Η Elle Seline αποφάσισε να πάρει μέρος στα καλλιστεία της Βρετανίας χωρίς μακιγιάζ, με σκοπό να εμψυχώσει έτσι τις νέες γυναίκες. Η 31χρονη Ελληνοβρετανίδα δήλωσε στο BBC πως όταν ήταν έφηβη χρησιμοποιούσε το μακιγιάζ ως “μάσκα” καθώς την κορόιδευαν επειδή είχε περισσότερη τριχοφυΐα στο σώμα της λόγω της ελληνικής και αγγλικής καταγωγής της.

Όπως είπε: «Μπορεί να υπάρχει μια κοπέλα στο σχολείο που να το δει αυτό και να αισθανθεί ότι, στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή ακριβώς όπως είναι».

Η Seline μεγάλωσε στη Σκιάθο, αφού από εκεί καταγόταν ο πατέρας της, και ύστερα πήγε σχολείο στη Βρετανία.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@elle_seline_official)

Μιλώντας για την εφηβεία της είπε: «Με χλεύαζαν για το σώμα μου. Τα μαλλιά μου επίσης ήταν πολύ σγουρά και πάντα έλεγαν ότι είχα ψείρες και ότι ήμουν γορίλας, επειδή είχα περισσότερη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και τις μασχάλες».

«Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και τον χλεύαζα, γιατί αυτό έκαναν και οι άλλοι», λέει. Όταν ήταν 13 ετών, άρχισε να ισιώνει τα μαλλιά της και να ξυρίζει τις μασχάλες της. Τότε άρχισε επίσης να φοράει μακιγιάζ.

«Φορούσα foundation που ήταν λίγο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματός μου, γιατί ήθελα απεγνωσμένα να ταιριάζω με τους άλλους. Τα φίλτρα και οι εφαρμογές σήμερα κάνουν αυτό ακριβώς που έκανα εγώ τότε στο σχολείο», συνεχίζει.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@elle_seline_official)

Σύμφωνα με το BBC, η Elle δήλωσε συμμετοχή πρώτη φορά στα περσινά καλλιστεία της Βρετανίας, στην τότε νέα κατηγορία για γυναίκες 27-38 ετών. Αλλά θεωρεί πως δεν έδειξε τον πραγματικό εαυτό της. «Τους έδειξα κάτι που πίστευα ότι ήθελαν να δουν», είπε. Έτσι η 31χρονη αποφάσισε να δηλώσει ξανά συμμετοχή φέτος, για να εμφανιστεί αυτή τη φορά χωρίς μακιγιάζ. Όπως είπε, τη βοήθησε το lockdown στο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Παραδέχεται ότι θα είναι αρκετά τρομακτικό το να σταθεί μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους. «Ξέρω όμως ότι μετά τον διαγωνισμό θα νιώσω πραγματικά καλά για τον εαυτό μου, ανεξάρτητα από το αν θα κερδίσω ή όχι».

«Το χρωστάω στην επόμενη γενιά το να μάθουν να λένε ότι είναι ΟΚ να είσαι ο εαυτός σου».

Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη φροντίδα ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως φαίνεται ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει κατάθλιψη αφού το έχει περάσει και η ίδια λόγω του bullying που δεχόταν.

Οι τελικοί των καλλιστείων θα γίνουν στο Leicester στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021.