9 πράγματα που επιβεβαιώνουν ότι είσαι εντελώς ερωτευμένη

9 πράγματα που επιβεβαιώνουν ότι είσαι εντελώς ερωτευμένη

Head over heels εντελώς

Γιατί όταν σου αρέσει πολύ κάποιο πρόσωπο, αισθάνεσαι την καρδιά σου να χτυπάει γρηγορότερα και το στομάχι σου να δένεται κόμπος; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι στα αλήθεια σου συμβαίνει όταν είσαι απόλυτα ερωτευμένη;

Ομόφωνα νομίζω θα συμφωνήσουμε πως ο έρωτας είναι από τα πιο όμορφα πράγματα πάνω στη γη. Και παρότι μοιάζει διαφορετικός στα μάτια του καθενός, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Ο έρωτας έρχεται πάντα στη ζωή για να προσφέρει μαθήματα και για να διδάξει πως η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη όλων!

Η αλήθεια είναι πως καθένας μας βιώνει την αγάπη και τον έρωτα με τελείως διαφορετικό τρόπο, μιας και οι έννοιες αυτές είναι καθαρά υποκειμενικές. Όποιος τις έχει βιώσει ή τις απολαμβάνει στο παρόν, τότε καταλαβαίνει απόλυτα γιατί ο έρωτας κατέχει επάξια την νούμερο ένα θέση στηn καρδιά μας.

Εάν αισθάνεσαι απόλυτα in love και θες να το επιβεβαιώσεις μέσα σου, εδώ θα βρεις 9 σημάδια που φανερώνουν ότι ο έρωτας μάλλον μπήκε στη ζωή σου για τα καλά. Το αν αξίζει να παραμείνει, ανήκει φυσικά στη δική σου κρίση!

Αισθάνεσαι λιγότερο πόνο, συναισθηματικά και σωματικά

Αν και είναι πάντα ένα στοίχημα για το αν η σχέση που ξεκινάς τελικά θα τελειώσει με έναν επίπονο χωρισμό, η αρχή της κάθε σχέσης είναι πραγματικά ανώδυνη σωματικά. Ο έρωτας μοιάζει να είναι ένα παυσίπονο που κάνει τον ανθρώπινο οργανισμό να μην νιώθει καθόλου το συναίσθημα του πόνου. Εάν «πονάς» λοιπόν, ο έρωτας είναι στα σίγουρα το καλύτερο «φάρμακο» που θα μπορούσες να πάρεις.

Τι και αν δεν πίνεις, εσύ μεθάς

Ο έρωτας μπορεί να σε «ζαλίσει» και αυτό φυσικά οφείλεται στις ορμόνες σου. Όταν ερωτεύεσαι, μπορεί να αισθάνεσαι ατρόμητη λόγω της ωκυτοκίνης ή αλλιώς της «ορμόνης της αγάπης». Αν και τεχνικά οι επιδράσεις του αλκοόλ με εκείνες του έρωτα εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου, στην πραγματικότητα και τα δύο παρουσιάζουν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Εάν λοιπόν ερωτεύτηκες και «γυρίζουν όλα τριγύρω» σου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίει πάντα το αλκοόλ. Ας πιούμε σε αυτό!

11 σημάδια ότι είσαι ερωτευμένη

RTVE.es

Ανυπομονείς να βρεθείτε

Πότε θα βρεθείτε; Πόσο θα κρατήσει; Πότε πέρασε η ώρα; Γιατί αργεί; Σε πρώτη φάση θα πρότεινα ψυχραιμία, και άλλοι αγαπήσαμε και η αλήθεια είναι πως κάναμε ακριβώς τα ίδια (ίσως και χειρότερα). Σε δεύτερη φάση συνέχισε να ζεις την κάθε κοινή σας στιγμή με την ίδια ένταση. Είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις πως τίποτα δεν συγκρίνεται με τον ενθουσιασμό της αναμονής για να δεις και πάλι το πρόσωπο που σου έχει φέρει στη ζωή σου τα πάνω κάτω. Όλα ανάποδα και φυσικά η καρδιά σου ένας μονόδρομος που σε οδηγεί χωρίς δεύτερη σκέψη σε εκείνο το πρόσωπο. Keep going, κανείς ποτέ δεν έχασε ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή.

Όλες οι σκέψεις σου οδηγούν σε εκείνον/η

Το πρόσωπο που νιώθεις ερωτευμένος/η είναι ταυτόχρονα και το πρώτο πρόσωπο που σκέφτεσαι μόλις ξυπνήσεις καθώς και το τελευταίο προτού κλείσεις τα μάτια σου για να κοιμηθείς. Είδες; Tελικά δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Και στη χαρά σου; Kαι εκεί επικρατεί μια παρόμοια κατάσταση, μιας και εκείνο το πρόσωπο είναι το πρώτο που επιλέγεις να μοιραστείς τα νέα σου, ενώ στις δυσκολίες το πρώτο που θα τρέξεις να βρεις ουσιαστική υποστήριξη.

Το μελλοντικό σου «εγώ», οραματίζεται το «εμείς»

Με κάποιον μαγικό τρόπο ο έρωτας μετατρέπει όλα τα μελλοντικά σου σχέδια σε κοινά. Το «εγώ» μετονομάζεται σε «εμείς» και κάθε είδους μακροπρόθεσμο όνειρο παύει πλέον να αφορά αποκλειστικά και μόνο εσένα. Στο παρελθόν ίσως σε τρόμαζαν τέτοιου είδους σκέψεις, πλέον όμως διαπιστώνεις πως τα πράγματα άλλαξαν, μαζί και οι εγωκεντρικές - παντοδύναμες αντιλήψεις σου περί μοναχικότητας. Κοίτα που αλλάζει ο άνθρωπος λες και διαπιστώνεις πως αναφέρεσαι σε εσένα.

Γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή σου

Κανείς δεν μίλησε για τελειότητα. Όλοι πάντα έχουμε περιθώριο για βελτίωση και αυτό είναι που κάνει άλλωστε την ζωή και πιο ενδιαφέρον. Όταν είσαι ερωτευμένος, τα πράγματα μοιάζουν όμως κάπως διαφορετικά. Η δύναμη του να δουλέψεις όλα εκείνα που σε ενοχλούν σε εσένα, πλέον πηγάζει από μέσα σου και σου είναι πιο εύκολο από ποτέ να επιλέξεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου. Να είναι καλά ο έρωτας λες και σπεύδεις να τον ευχαριστήσεις. Εγώ θα πρότεινα να τον ευχαριστήσεις και δυο και τρεις φορές αν χρειαστεί. Τέτοια δώρα σπανίζουν και είναι στο χέρι σου να τα εκτιμήσεις!

 Για σένα είναι τέλειος/α

Ασφαλώς και υπάρχουν ατέλειες και πάντα θα υπάρχουν, το ζήτημα όμως είναι πως αυτές σε έκαναν να τον/την ερωτευτείς. Και αν όλος ο κόσμος τις ονομάζει ατέλειες, εσύ πλέον επιλέγεις να βλέπεις κάθε ατέλεια ως ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που έχει μόνο το πρόσωπο που ερωτεύτηκες. Τέλειο; Είναι ναι (δεν χαλάμε χατίρια εδώ), αν το δούμε όμως και από την τέρμα ρεαλιστική του πλευρά, στην αγάπη είναι αναγκαίο κάποια στιγμή να αποδεχθείς τυχόν ατέλειες που όντως υπάρχουν στο ταίρι σου. Για να σου συμβεί αυτό το μόνο που χρειάζεται είναι να ερωτευτείς πραγματικά! Αν δεν το νιώθεις δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι, απλά θα πρότεινα να αφήσεις να το κάνει κάποιος άλλος για εσένα. Όχι τίποτα άλλο, ένα άλλο πρόσωπο μπορεί στα αλήθεια να αγαπήσει και το παραμικρό χαρακτηριστικό που στα δικά σου μάτια μοιάζει με την χειρότερη ατέλεια. Sorry not sorry.

Οικογένεια, συντροφικότητα, φιλία! Σημειώσατε τριπλό

Και μάνα και αδερφή μου και αγάπη εσύ είπε κάποτε ο Πάριος στο ομώνυμο τραγούδι του και τελικά φάνηκε όντως να το εννοεί. Κάποια στιγμή στην πορεία της σχέσης σου, παρατηρείς ο ερωτάς σου να πληρεί έως ένα βαθμό τα χαρακτηριστικά του φίλου, της σχέσης και της οικογένειας. Όλα μαζί γίνεται; Και όμως γίνεται και μάλιστα το επιβεβαιώνουν πολλά ζευγάρια τα οποία άντεξαν στο χρόνο. Αν νιώθεις και εσύ κάτι παρόμοιο, τότε μάλλον η σχέση σου έχει περάσει αρκετά στάδια και σίγουρα πολλές δοκιμασίες. Να νιώθεις ευγνώμων, το ίδιο και ο άνθρωπός σου. Για την ώρα θα ευχηθώ και στα δικά μας!

Που ήταν κρυμμένος/η τόσο καιρό;

Για να σου είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι όμως πως η ζωή σου πριν από αυτόν/ή μάλλον κυλούσε κάπως αδιάφορα συγκριτικά με το τώρα. Ασφαλώς και δεν φταίει η ζωή σου ούτε και οι επιλογές σου. Για κάποιο λόγο θεωρητικά άργησες να γνωρίσεις αυτό το πρόσωπο και λέω θεωρητικά γιατί πρακτικά ποτέ μα ποτέ δεν είναι αργά να βρεις τον άνθρωπο που θα ξεδιπλώσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

«Η αγάπη και η αμφιβολία δεν μιλιούνται ποτέ μεταξύ τους» - Khalil Gibran

Featured image: vogue.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.