Τώρα που το καλοκαίρι μπήκε επίσημα, το ψυγείο σου γεμίζει με φρούτα. Λογικό. Εννοείται στο μεταξύ πως και ο σκύλος σου θέλει λίγο από αυτό που τρως. Γεγονός που σε κάνει να αναρωτιέσαι “είναι ΟΚ για τα σκυλιά να τρώνε φράουλες;”. Η απάντηση είναι ναι.

Σύμφωνα με το Pure Wow, οι φράουλες είναι μια απόλυτα ασφαλής τροφή για τον σκύλο σου. Στην πραγματικότητα είναι και μια πολύ υγιεινή επιλογή. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Επίσης, σύμφωνα με το American Kennel Club, “με τον καιρό, τα φρέσκα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στο να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν στην καλή διαχείριση του βάρους”.

Ακόμα ένα όφελος του να δίνεις φράουλες στο σκύλο σου;

Σε αντίθεση με τα συσκευασμένα treats για σκύλους, τα οποία είναι συχνά πλούσια σε αλάτι, λίπος και συντηρητικά, με τις φράουλες και γενικά τα φρέσκα berries, γνωρίζεις ακριβώς τι τρώει. Για να δώσεις στο σκύλο σου ένα γευστικό σνακ, πρώτα πλύνε καλά τις φράουλες, αφαίρεσε τα κοτσάνια και κόψε τες σε μικρά κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις στην πέψη. Αν έχεις κουτάβι, μπορείς να πολτοποιήσεις τις ντομάτες και να τις προσθέσεις στο κανονικό τους φαγητό.

Είναι απαραίτητο να επισημανθεί πως πρέπει να είσαι προσεκτική με τις ποσότητες. Ειδικά από τη στιγμή που δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του σκύλου σου. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις με μια πολύ μικρή ποσότητα και να παρατηρήσεις μικρές διαφορές στη συμπεριφορά ή την πέψη. Αν παρατηρήσεις κάποιο ασυνήθιστο σύμπτωμα, απλά πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρό σου για να σε καθοδηγήσει.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<


featured image: purewow.com