Τελικά είναι ΟΚ να μη φοράς σουτιέν όσο μένεις στο σπίτι;

Μια ειδικός έδωσε την απάντησή της σε σχετικό άρθρο του Bustle.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλουμε να "ξεφορτωθούμε" μπαίνοντας στο σπίτι, είναι το σουτιέν. Κι ένα από τα θετικά της καραντίνας είναι το ότι μπορούμε να περνάμε μέρες ολόκληρες χωρίς αυτό το item μέσα από τα ρούχα μας. Όσο απολαυστική, βέβαια, κι αν είναι η αίσθηση αυτή, δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Είναι ΟΚ να μη φοράμε σουτιέν μέσα στο σπίτι; Ευτυχώς, μια ειδικός έδωσε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα σε σχετικό άρθρο στο Bustle.

Χρειάζεται να φοράμε σουτιέν;

Απλά, όχι. Σύμφωνα με τη Dr. Lucky Sekhon, ενδοκρινολόγο και ειδικό σε θέματα γονιμότητας. 'Όχι, δεν είναι απαραίτητο να φοράμε σουτιέν", δήλωσε στο Bustle. "Ωστόσο, πολλές γυναίκες με μεγάλο στήθος, ίσως το βρίσκουν πιο άνετο το να φορούν ένα άνετο σουτιέν για να τους δίνει στήριξη".

Βέβαια, διασαφήνισε πως γυναίκες που τρέχουν ή αθλούνται, ανεξαρτήτως μεγέθους, χρειάζεται να επενδύσουν σε ένα άνετο σουτιέν, ώστε να προστατεύσουν τους μύες του στήθους τους από πιθανούς τραυματισμούς.

Τελικά είναι ΟΚ να μη φοράς σουτιέν μέσα στο σπίτι;

Etsy

Ισχύει ότι το στήθος "πέφτει" όταν δε φοράμε σουτιέν;

Αυτό μπορείς να το θεωρήσεις μύθο.

"Ανεξάρτητα από την απαραίτητη στήριξη που εξουδετερώνει τον επαναλαμβανόμενο στρες από την έντονη άσκηση και τις επιπτώσεις της βαρύτητας, έρευνες δεν έχουν δείξει πως το να φοράμε τακτικά σουτιέν προλαμβάνει την 'πτώση' του στήθους", εξήγησε η γιατρός.

Το να το παραλείπουμε μπορεί να δυναμώσει τους μύες του στήθους μας;

Η Sekhon δήλωσε πως κάποιες έρευνες δείχνουν πως οι μύες του στήθους που στηρίζουν φυσικά τους μαστούς ενδυναμώνονται με τον καιρό, όταν μια γυναίκα παραλείπει το να φορά σουτιέν. Μάλιστα, η εμπειρία της από ασθενείς της κάποιες φορές επιβεβαίωσε αυτή τη θεωρία. Παρόλα αυτά, επισημαίνει πως είναι απόλυτα σημαντικό να το φοράμε όταν νιώθουμε πως είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα όταν γυμναζόμαστε.

featured image: Healthline

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.