Το να διαλέξεις το σωστό foundation πλέον είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο. Πρέπει να έχεις μελετήσει σωστά την απόχρωση που έχει η επιδερμίδα σου, να έχεις επιλέξει αν θες υγρό foundation, σκόνη ή σε μορφή κρέμας. Να ξεχωρίζεις τις φόρμουλες και τις υφές. Το πιο sos όμως ξέρεις ποιο είναι; Να ξέρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Τι σημαίνει ”τόνος” της επιδερμίδας

Πρώτα από όλα τι σημαίνει ο τόνος της επιδερμίδας σου. Είναι διαφορετικό από την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τρεις επιλογές: θερμό, ψυχρό και ουδέτερο. Στην ουσία πρόκειται για τον υποτόνο της επιδερμίδας σου. Για να σου εξηγήσω, σκέψου πως η απόχρωση της επιδερμίδας σου αλλάζει. Όσο πιο θερινοί οι μήνες και πιο γυμνό το δέρμα σου τότε πιο σκούρα η απόχρωσή σου και το αντίστροφο. Ο τόνος όμως της επιδερμίδας σου δεν αλλάζει.

Ο τόνος της επιδερμίδας σου καθορίζει τη σωστή κατηγορία απόχρωσης foundation αλλά και πιο χρώματα σου ταιριάζουν ή όχι. Αλλά τώρα ας μείνουμε στο foundation.

Θερμοί τόνοι: Ο τόνος σου είναι κίτρινος, ροδακινί ή χρυσός.

Ψυχροί τόνοι: Έχεις κόκκινους και μπλε τόνους στην επιδερμίδα σου

Ουδέτεροι τόνοι: Εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός ψυχρών και θερμών τόνων

Αν έχεις ψυχρούς τόνους λοιπόν τότε θα πρέπει να επιλέξεις foundation με ψυχρές κατευθύνσεις και το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες δύο επιλογές. Οι ενδείξεις που θα βρεις στις συσκευασίες είναι: C, W, και N— όπως cool, warm, neutral.

Οι 5 εγγυημένοι τρόποι που πρέπει να ξέρεις για να μειώσεις τους πόρους της επιδερμίδας σου
Byrdie

Πως θα ανακαλύψεις τον τόνο που έχει η επιδερμίδα σου

Τώρα που ξέρεις για τι ακριβώς πρόκειται, πάρε και μερικά tips από τους ειδικούς.

  • Χρησιμοποίησε κοσμήματα

Αυτό το φανταστικό hack θα σε βοηθήσει να βρεις τόνο της επιδερμίδας σου. Βάλε πάνω στο δέρμα σου ασημένια και χρυσά κοσμήματα που θα σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις. Ποιο σου ταιριάζει καλύτερα; Αν βρίσκεις πιο ταιριαστό το ασήμι τότε ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός. Αν σου ταιριάζει καλύτερα το χρυσό τότε μάντεψε, ο τόνος σου είναι θερμός. Αν σου ταιριάζουν και τα δύο, τότε ο τόνος σου είναι ουδέτερος.

  • Βάλε ένα λευκό φόρεμα ή μπλούζα

Πριν πας για να αγοράσεις το επόμενο foundation βάλε μία λευκή μπλούζα ή ένα λευκό φόρεμα.  Πριν από αυτό όμως πάρε το λευκό ρούχο σου και στάσου στο φυσικό φως, δίπλα σε ένα παράθυρο για παράδειγμα. Κράτησε το δίπλα στο πρόσωπο σου και κάνε το τεστ. Αν το δέρμα σου δίπλα από το λευκό μοιάζει ροζ τότε ο τόνος σου είναι ψυχρός. Αν μοιάζεις πιο χλωμή τότε θερμός κι αν και πάλι δεν βλέπεις αλλαγή, τότε ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι ουδέτερος.

  • Έλεγξε τις φλέβες σου

Τσέκαρε τις φλέβες στους καρπούς σου. Αν οι φλέβες σου μοιάζουν πιο πολύ μπλε τότε ανήκεις στους ψυχρούς τόνους. Αν το χρώμα τους θα θυμίζει περισσότερο το πράσινο τότε ανήκεις σε εκείνους με θερμούς τόνους. Κι σ΄αυτή την περίπτωση αν η απάντηση είναι συγκεχυμένη τότε η επιδερμίδα σου είναι ουδέτερη.