Ζούμε στην εποχή που αν θέλεις να γυμναστείς και να νιώσεις ότι υπάρχει αποτέλεσμα, έχεις δεκάδες επιλογές. Ασκήσεις γυμναστικής που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες, τις προτιμήσεις και φυσικά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι την έννοια της σωματικής ευεξίας.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής που είμαστε σίγουροι πως θα ήθελες να ξέρεις ποιο θα είναι το πρακτικό αποτέλεσμά τους στο σώμα σου. Πόσες δηλαδή, θερμίδες θα κάψεις αν τις επιλέξεις!

Vinyasa Yoga

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα διαφορετικά στυλ yoga έχουν και διαφορετικά αποτελέσματα καύσης θερμίδων. Στην vinyasa yoga, όμως, μία άσκηση yoga που υπόσχεται να σε φέρει πιο κοντά στο ζεν, το ποσό των θερμίδων που εκτιμάται πως θα κάψεις, είναι από 250 έως 400 θερμίδες.

Διάβασε επίσηςΠώς η yoga θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα

CrossFit

Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, μία έρευνα του 2013 αποκάλυψε πως μία γυναίκα που κάνει CrossFit καίει περίπου 12 θερμίδες το λεπτό δηλαδή 700 θερμίδες σε μία ώρα. Η έντονη εκγύμναση με το τέντωμα σχοινιών, τα πηδήματα και τις επιταχύνσεις φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα τελικά.

Hot Yoga

Οι φήμες πως αν κάνεις hot yoga δεν κερδίζεις τίποτα περισσότερο από το να παρακολουθήσεις ένα κλασικό μάθημα yoga, είναι ψευδείς. Μελέτες επιβεβαιώνουν πως κάνοντας hot yoga καις περίπου 350 θερμίδες περισσότερες σε διάρκεια 90 λεπτών σε σχέση με ένα μάθημα vinyasa yoga. Άλλωστε κι η εφίδρωση από μόνη της είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Τρέξιμο

Καμία άσκηση γυμναστικής δεn συγκρίνεται με την σωματική και ψυχική ευεξία που μπορεί να σου προσφέρει το τρέξιμο ή το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους. Υπολογίζεται πως για αυτές τις δύο ασκήσεις καις περίπου 100 θερμίδες ανά χιλιόμετρο.

Pilates

Παρακολουθώντας ένα μάθημα pilates με διάρκεια μιας ώρας, καις περίπου 190 θερμίδες. Μάλιστα, αν ζυγίζεις 54 κιλά, ένα βάρος σχετικά χαμηλό, υπολογίζεται πως η απόκλιση είναι σχεδόν αμελητέα καθώς καις περίπου 175 θερμίδες ανά μία ώρα άσκησης.

Box

Το box αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα γυναικεία trends γυμναστικής στις μέρες μας. Εκτός από ένα άκρως γυμνασμένο κορμί, λοιπόν, σου προσφέρει και τη δυνατότητα να χάσεις σε κάθε μάθημα 500 με 1000 θερμίδες. Δεν το λες και λίγο!

Zumba

Το «ατού» που έχει η εκγύμναση της zumba είναι πως διασκεδάζεις χορεύοντας και δεν καταλαβαίνεις ούτε πόσο γρήγορα περνάει η ώρα αλλά ούτε και το αίσθημα της κόπωσης που ενδέχεται να έχεις. Σε ένα μάθημα zumba, λοιπόν, υπολογίζεται ότι καις περίπου από 400 έως 600 θερμίδες.

Εσύ ακόμη να επιλέξεις το πρόγραμμα γυμναστικής που σου ταιριάζει;

Δες ακόμα: 5 κινήσεις του Box που θα σε γυμνάσουν σαν τη Gigi