Γιατί ο εγκεφαλικός αυνανισμός είναι η τελευταία τάση και όποιος τον δοκιμάζει εθίζεται;

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Όλοι αυνανιζόμαστε. Ή για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που έκανε το περιοδικό GLAMOUR, αυτοϊκανοποιείται το 91% των ερωτηθέντων. Από αυτούς το 36% το κάνουν 2 με 5 φορές την εβδομάδα, κάτι που χαρακτηρίζεται ως απολύτως φυσιολογικό, ενώ το 67% χρησιμοποιεί κατά τον αυνανισμό του το αγαπημένο του sex gadget. Ξεκάθαρα λοιπόν, η πλειοψηφία αυνανίζεται και αυτό είναι καλό τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική υγεία. Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που το νέο trend του εγκεφαλικού αυνανισμού έχει γίνει τόσο δημοφιλές.

Ο εγκεφαλικός λοιπόν αυνανισμός, είναι η τελευταία τάση της αυτοφροντίδας και της αγάπης για τον εαυτό μας και βοηθά στο να έχουμε πιο έντονους και παθιασμένους οργασμούς παρά σύντομες εκρήξεις ηδονής. Μπορεί το να έρθει κάποιος σύντομα στην κορύφωση να είναι βολικό, όμως ο εγκεφαλικός οργασμός πιστεύεται ότι είναι η ιερή πρακτική που απαιτεί χρόνο και αυτοσυγκέντρωση. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτό ώστε να μπορείς να το κάνεις όταν περνάς χρόνο μόνη με τον εαυτό σου στο σπίτι.

Τι είναι όμως τελοσπάντων αυτός ο εγκεφαλικός αυνανισμός;

Σύμφωνα με τον Billie Quinlan, συνιδρυτή του Ferly, ο συγκεκριμένος αυνανισμός, είναι ‘ένας πολύ αισθησιακός τρόπος να εξερευνήσεις την ηδονή προσγειωμένος στο σώμα σου και να δραπετεύσεις με το μυαλό σου με μερικές στιγμές ευλογημένης ηδονής.’

Όπως όλοι ξέρουμε, η απόλυτη συνειδητότητα είναι η πρακτική το να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην αποσπάται η προσοχή μας ενώ κυρίως πάει την αυτοσυγκέντρωσή μας ένα βήμα παραπέρα. Όταν δε αυτή εφαρμόζεται στο πεδίο της ικανοποίησης μπορεί να μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα παραπέρα από την συνηθισμένη ηδονή που προσφέρει ένας απλός οργασμός και να μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό μας η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μεγαλύτερη ευχαρίστηση, βαθύτερη κατανόηση του σώματός μας και έναν τέλειο τρόπο χαλάρωσης.

Πως μπορείς να ξεκινήσεις να επιδίδεσαι στον εγκεφαλικό αυνανισμό;

Συχνά αυτοϊκανοποιούμαστε με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά. Έχουμε βρει ένα συγκεκριμένο μοτίβο και το επαναλαμβάνουμε μπαίνοντας σε μια αυνανιστική ρουτίνα. Αυτό δεν έχει από μόνο του κάτι κακό, αλλά αν θέλεις κάτι περισσότερο από αυτό, πρέπει να το αλλάξεις.

Βασική προϋπόθεση είναι να αποχωριστείς το αγαπημένο σου και πολύ λειτουργικό sex toy. Όταν παίζεις μαζί του, αυτό κάνει όλη τη δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις να εξασκείσαι στον εγκεφαλικό αυνανισμό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις και αντί αυτού να χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά τα χέρια σου. Με τα δάχτυλά σου μπορείς να προκαλέσεις ερεθισμούς που ένα ερωτικό βοήθημα δεν μπορεί να σου προσφέρει. Το επόμενο βήμα, είναι να εξερευνήσεις ολόκληρα το σώμα σου ολιστικά και να μην επικεντρωθείς στα γεννητικά σου όργανα. Προσπάθησε λοιπόν να αγγίξεις από την κορυφή ως τα νύχια όλο το κορμί σου. Η κεντρική ιδέα είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει κάθε άγγιγμα και την αίσθησή που προκαλεί είτε σου αρέσει λίγο, είτε πολύ είτε σου είναι αδιάφορο. Αν όμως μπεις σε αυτή τη διαδικασία βρίσκεσαι στον κατάλληλο δρόμο για να επικοινωνήσεις απόλυτα με το σώμα σου.

Αυτό λοιπόν που κάνει τη συγκεκριμένη πράξη να διαφέρει είναι ότι πρέπει να απαγκιστρωθείς αρχικά από το στόχο του οργασμού και να επικεντρωθείς σε αυτόν της απόλαυσης.

Ο σκοπός να είναι η απόλαυση και όχι ο οργασμός. Αν ξεκινήσεις χωρίς ο στόχος σου να είναι αποκλειστικά ο οργασμός θα καταλάβεις πως θα φτάσεις σε αυτόν έχοντας απολαύσει και τη διαδρομή και αυτό θα τον κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό.

Τα οφέλη αυτής της τακτικής είναι ότι σε βοηθά να αποβάλεις το στρες, αυξάνει την σεξουαλική αυτοπεποίθησή σου, κάνει την ηδονή βαθύτερη και μαθαίνεις το σώμα σου σε τέτοιο βαθμό που ξέρεις πλέον τι θέλεις και στο διαπροσωπικό σεξ, άρα μπορείς να το ζητήσεις από το σύντροφό σου.

featured photo: @lelia_milaya
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.