Κάποια στιγμή, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει την αίσθηση να κοιτάζουμε το σπίτι μας και να μην είμαστε πλέον ικανοποιημένοι από το εσωτερικό του. Ίσως δοκιμάσαμε μερικές τάσεις που δεν φαίνονται πια τόσο φρέσκες ή ίσως το χρώμα του τοίχου που κάποτε αγαπήσαμε να δείχνει βαρετό ή ξεπερασμένο.

Ανεξάρτητα από τους λόγους, είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα νιώσεις έτοιμη να ανανεώσεις το σπίτι σου με νέες και εμπνευσμένες ιδέες. Ωστόσο, μερικές φορές ο προϋπολογισμός σου δεν είναι τόσο μεγάλος όσο τα κίνητρά σου για αλλαγή. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις που θα κάνουν μεγάλη διαφορά, ενώ ταυτόχρονα κοστίζουν πολύ λίγο χρόνο ή χρήματα από την πλευρά σου.

Εάν είσαι έτοιμη να ερωτευτείς ξανά το σπίτι σου, φρόντισε να ακουθήσεις κάποιες από τις ακόλουθες ιδέες που αφορούν τα διακοσμητικά σπιτιού!

Άλλαξε τα σκευή και άλλα αντικείμενα της κουζίνας σου

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το τι διαφορά μπορεί να κάνει μια νέα βρύση, μια συσκευή, ακόμη και το πόμολο της πόρτας ή των ντουλαπιών στη συνολική εικόνα. Και οι επιλογές για κάτι τέτοιο είναι ατελείωτες και οικονομικά προσιτές.

thespruce.com/em_henderson / Instagram

Μπορείς να προσθέσεις μοντέρνα ορειχάλκινα πόμολα και μια αντίστοιχη βρύση, όπως στην παραπάνω κουζίνα. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Ταπετσαρία

Η εφαρμογή ταπετσαρίας είναι ένας έξυπνος, εύκολος αλλά και οικονομικός τρόπος για να κάνεις μια σημαντική αλλαγή που θα κάνει τη διαφορά στο χώρο σου.

mrkate.com

Δοκίμασε ένα παιχνιδιάρικο μοτίβο, όπως το παραπάνω.

Άλλαξε κουρτίνες

Εάν το δωμάτιό σου είναι μια φωτογραφία, τότε σίγουρα οι κουρτίνες σου είναι το πλαίσιο της. Οπότε η αλλαγή τους είναι μια εξαιρετικά απλή κίνηση που μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την εμφάνιση του χώρου σου.

homedepot.com

Επιπλέον, υπάρχουν πραγματικά ατελείωτες επιλογές τόσο σε σχέδια όσο σε χρώματα και υφάσματα.

Αγόρασε νέα -και περισσότερα- μαξιλάρια για τον καναπέ σου

Τα μαξιλάρια αποτελούν μέρος της βασικής διακόσμησης για το σαλόνι σου. Μπορείς να τα αλλάξεις ανάλογα με τη διάθεσή σου και την εποχή, και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό.

ballarddesigns.com

Εάν ο χώρος σου είναι λίγο θαμπός, σκέψου το ενδεχόμενο να προσθέσεις μερικά μαξιλάρια σε πιο έντονα χρώματα.

Νέο χαλί

Τα χαλιά έχουν μια ειδική ικανότητα να προσθέτουν ζεστασιά και στιλ στους χώρους που βρίσκονται. Επομένως, αν θέλεις μια αλλαγή στο χώρο σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνεις παρά με ένα νέο χαλί.

elledecor.com/Simon Upton

Φυσικά τα χρώματα και τα μοτίβα του χαλιού που επιλέγεις είναι αρκετά σημαντικά και θα πρέπει να έχεις λάβει υπόψην σου τα έπιπλα και το χρώμα των τοίχων.

Δώσε ζωή και έμπνευση στους τοίχους σου

Ένας κενός τοίχος σου παρέχει άπειρες δυνατότητες. Μπορείς να δημιουργήσεις μια όμορφη βιβλιοθήκη ή ακόμα και ένα gallery wall με κάποια διακοσμητικά τοίχου όπως  κάδρα και posters.

blog.singulart.com

Οι ιδέες είναι πολλές και όλες τόσο διαφορετικές και ιδιαίτερες.

Ανανέωσε τα λευκά είδη

article.com

Το κρεβάτι είναι ουσιαστικά το επίκεντρο του υπνοδωματίου σου. Επομένως, εάν θέλεις να δώσεις περισσότερη ζωή στο υπνοδωμάτιό σου, τότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνεις από το να ανανεώσεις τα λευκά είδη.

Και κάτι τελευταίο: Το πιο σημαντικό μέρος ανανέωσης στο σαλόνι αφορά τα επιτραπέζια διακοσμητικά , βρες τι σε εκφράζει και διακόσμησε την πιο εμφανή επιφάνεια του σπιτιού σου.
featured photo: pexels.com/pixabay