Το λάθος που κάνεις στην εφαρμογή του foundation αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Το λάθος που κάνεις στην εφαρμογή του foundation αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με ξηρή επιδερμίδα, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στο μακιγιάζ σου είναι αρκετές. Ο χειμώνας ειδικά δεν είναι φίλος σου. Η δεδομένη ξηρότητα που εμφανίζεις συνήθως κάνει το μακιγιάζ σου να «σπάει». Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο της κρύες μέρες ή όταν δεν έχεις υπέρ-ενυδατώσει την επιδερμίδα σου. Να ξέρεις βέβαια ότι οι λιπαρές επιδερμίδες σε ζηλεύουν για τη μεγάλη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο don't όταν απλώνεις τη βάση σου. Οι make-up artists εφαρμόζουν ένα κόλπο στα ξηρά δέρματα, ώστε το foundation να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση χωρίς να «σπάσει».

Ξέρεις αλήθεια πως ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόζεις το foundation σου;

Η απάντηση δε βρίσκεται σε κάποια πολύπλοκη τεχνική

Αν συνηθίζεις να απλώνεις το foundation χρησιμοποιώντας κάποιο πινέλο kabuki και με κυκλικές κινήσεις ήρθε η ώρα να το ξεχάσεις. Αναμφίβολα αυτού του τύπου η τοποθέτηση βοηθάει το προϊόν να γίνει ένα με την επιδερμίδα σου. Όμως οι κυκλικές κυκλικές κινήσεις προκαλούν μικρό-απολέπιση του δέρματος. Ακόμα και αν οι κινήσεις είναι εξαιρετικά ήπιες και «ευγενικές», το ξηρό δέρμα δεν μπορεί να τις ανεχτεί.

Το αποτέλεσμα; Το δέρμα ξεφλουδίζει εντονότερα και η ξηρότητα γίνεται εμφανέστερη. Είναι απαραίτητη η αλλαγή της συνολικής προσέγγισής μας. Οπότε, η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή με κινήσεις «πίεσης» του foundation στην επιδερμίδα. Γ

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα για τα μαλλιά σου ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Zieview.co

ια το λόγο αυτό προτιμάμε τη χρήση είτε κάποιου δίτριχου πινέλου (stippling brush), είτε ενός beauty sponge. Οι κινήσεις που κάνουν αυτά τα εργαλεία είναι κινήσεις που πιέζουν το προϊόν μέσα στην επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζουν στο ελάχιστο. Αποτρέπουμε δηλαδή το τρίψιμο του δέρματος που επιτείνει την εικόνα της ξηρότητας.

Το αποτέλεσμα είναι μια αψεγάδιαστη βάση που δείχνει ομοιόμορφη

Extra tip: ειδικά όσον αφορά το beauty sponge, η υγρασία που έχει βοηθάει την ενυδάτωση του δέρματος κατά την εφαρμογή της βάσης μας. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο λαμπερό, φυσικό και ομοιόμορφο.


Featured image: unsplash
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.