Σύμφωνα με το ΤΜΖ, οι δικηγόροι του Ed Sheeran κάθε άλλο παρά χαλαροί είναι αυτή την περίοδο, μιας και έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμη αγωγή με την κατηγορία την κλοπή του τραγουδιού “Let’s Get It On” του Marvin Gaye του 1973 .

Η εταιρία Structured Asset Sales η οποία έχει μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού, υπέβαλε αγωγή με την κατηγορία ότι το τραγούδι του Sheeran Thinking Out Loud θυμίζει πάρα πολύ την επιτυχία των ‘70s. Το κομμάτι γράφτηκε από τον Edward Townsend και τον Gaye, αλλά όταν ο Townsend πέθανε το 2003, η εταιρία αγόρασε το ένα τρίτο των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι ενάγοντες (που διεκδικούν και 100 εκ. ευρώ) ισχυρίζονται ότι το τραγούδι του Sheeran έχει ίδια μελωδία, ρυθμό, αρμονίες, ντραμς, μπάσο, φωνητικά, τέμπο, συγχρονισμό και λούπες με το Let’s Get It On.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Sheeran κατηγορείται για κάτι αντίστοιχο. Το 2016, κατηγορήθηκε και πάλι από την οικογένεια του Townsend για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Τον περασμένο Ιανουάριο, δυο Αυστραλοί τραγουδιστές κατηγόρησαν τους ερμηνευτές Tim McGraw και Faith Hill αλλά και τον Sheeran (ως συν-δημιουργό) για το τραγούδι “The Rest of Our Life“, αγωγή η οποία κατέληξε σε συμβιβασμό. Αλλά και το 2014 είχε δεχθεί μια ακόμη αγωγή από τον νικητή του X-Factor, Matt Cardle για το τραγούδι του “Photograph” το οποίο ισχυρίστηκε ότι μοιάζει με το δικό του “Amazing”.

Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά του Sheeran για την τελευταία αγωγή αλλά κάτι μας λέει ότι το καλοκαίρι του δεν ξεκίνησε και πολύ ευχάριστα.

Δες ακόμαΑυτό είναι το νέο all-girls συγκρότημα που ξεχώρισε η Generation Z
featured photo: Junkee