Θέλεις να βάλεις κι εσύ το μερίδιό σου σε ό,τι έχει να κάνει με τη φροντίδα του πλανήτη και του περιβάλλοντος. Κάποιες αλλαγές στις συνήθειες που αφορούν τη φροντίδα του σκύλου σου, μπορούν να σε μετατρέψουν στον πιο eco-friendly κηδεμόνα. Κάποιες από αυτές τις έχεις υιοθετήσει από την πρώτη μέρα που μπήκε ο τετράποδος φίλος σου στη ζωή σου και για αυτό σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Αντικατάστησε τα πλαστικά σακουλάκια

Προφανώς, στη βόλτα με τον σκύλου σου, πάντα έχεις μαζί σου πλαστικά σακουλάκια, για να μαζεύεις τις ακαθαρσίες. Μπράβο για την εξαιρετικά καλή συνήθειά σου, αλλά το θέμα είναι να αποφεύγουμε το πλαστικό όσο περισσότερο γίνεται. Ευτυχώς, μπορείς να αντικαταστήσεις τις μικρές, πλαστικές σακούλες για τη βόλτα, με αντίστοιχες, οικολογικές βιοδιασπώμενες. Μπορείς να τις βρεις πανεύκολα, κάνοντας μια virtual βόλτα σε κάποιο pet e-shop.

Βρες μια sustainable τροφή

Στο κομμάτι τροφή είναι σημαντικό να προσέχεις δύο πράγματα. Το πρώτο είναι τα συστατικά. Προτίμησε βιολογικές τροφές από εταιρίες που επιλέγουν τα υλικά τους προσεκτικά. Το δεύτερο είναι οι ίδιες εταιρίες να επιλέγουν με οικολογική συνείδηση τις συσκευασίες τους. Ένα brand που μπορείς να ψάξεις και ενδεχομένως να επιλέξεις είναι το Lily’s Kitchen. Παράγει ολιστική, βιολογική τροφή για κατοικίδια κάνοντας focus στις ποιοτικές πρώτες ύλες. Στόχος είναι οι τροφές αυτές να αντανακλούν τη φυσική διατροφή του σκυλιού σου.

Υιοθέτησε ένα ζώο

Αν σκέφτεσαι σοβαρά να φέρεις ακόμα ένα ζώο στο σπίτι, προτίμησε την υιοθεσία. Με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορήσεις κάποιο καταφύγιο, αλλά με τον τρόπο σου θα μειώσεις και τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που οδηγούνται σε ευθανασία, λόγω έλλειψης χώρου. Σε περίπτωση που πείστηκες, απλά επικοινώνησε με τον φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής σου. Από εκεί, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Επίλεξε eco-friendly παιχνίδια

Στην αγορά μπορείς να βρεις οικολογικά παιχνίδια, από ανακυκλώσιμα υλικά. Εκτός αυτού όμως, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου κάποια για τον σκύλο σου. Οι τρόποι είναι πολύ απλοί. Μπορείς να του φτιάξεις κάτι ακόμα και με παλιά t-shirts και κάλτσες σου. Μια βόλτα στο Pinterest θα σου λύσει σχετικές απορίες.

Πήγαινε μέχρι το πάρκο με τα πόδια

Αν συνηθίζεις να πηγαίνεις μέχρι το πάρκο σκύλων με το αυτοκίνητο, σκεπτόμενη πως ο τετράποδος φίλος σου θα κουραστεί εκεί, ξανασκέψου το. Είναι προτιμότερο να πάτε μέχρι τα πόδια και να μείνετε εκεί για μικρότερο διάστημα. Και για την οικολογία, αλλά και για τη δική σου φυσική κατάσταση.

featured image: Grazia Daily