Εαν δεν ρισκαρεις ποτε, πως θα ζησεις πραγματικα;

Στη ζωή έχουμε να πάρουμε διάφορες αποφάσεις. Από το τι θα φάμε μέχρι την απόφαση που θα επηρεάσει δραστικά τη ζωή μας. Ίσως χρειαστεί να πάρουμε μια σοβαρή επαγγελματική απόφαση, να διαλέξουμε εάν θα μείνουμε σε μια σχέση ή ακόμη και να αποφασίσουμε για κάποιον άλλο. Κάποια στιγμή φτάνουμε στο σημείο όπου έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε δυο τελείως διαφορετικά μέρη.

Σήμερα βρέθηκα σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν είχα αρκετό χρόνο για να σκεφτώ και έπρεπε να αποφασίσω άμεσα ανάμεσα στο να μείνω στην 9-5 εργασία μου ή να πάρω το αεροπλάνο για Καμπότζη. Δεν το σκέφτηκα παραπάνω, παραιτήθηκα απο τη δουλειά μου. Τώρα, μερικοί θα θεωρήσουν παράτολμο το οτι παραιτήθηκα. Δεν προτρέπω τον καθένα να αφήσει τη δουλειά του αλλά προτού κρίνεις, άκουσε με.

-Μάθε απο το παρελθόν σου

Ένα πράγμα που έμαθα δουλεύοντας στο τομέα του HR είναι οτι αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, τότε φρόντισε να σε γνωρίσουν. Ακόμη και αν δεν ψάχνεις για κάποια συγκεκριμένη θέση, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Αν κάποιος γνωρίζει για εσένα, όταν εμφανιστεί η ευκαιρία θα είσαι ο πρώτος που θα προτείνει.

Φυσικά, λέγοντας τα αυτά δεν σημαίνει οτι είμαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εγκαταλείψω τη δουλειά μου. Στην πραγματικότητα, έχω απορρίψει πολλές προτάσεις για εργασία φέτος. Αλλά, πάντα είχα τα αυτιά μου ανοιχτά για νέες ευκαιρίες. Και αυτό με ωφέλησε. Πιστεύω ακράδαντα στο νόμο της έλξης. Ελκύεις ο,τι σκέφτεσαι. Εαν κάνεις θετικές σκέψεις, θα σου συμβούν καλά πράγματα και θα προσελκύσεις θετικούς ανθρώπους.

Το τηλέφωνο μόλις είχε χτυπήσει με μια προσφορά για εργασία. Σκέφτηκα οτι δεν θα πρέπει να αφήσω τη δουλειά μου εφόσον πρόκειται για κάτι όχι και τόσο σταθερό. Σύμπτωση; Δεν νομίζω. Ο συγχρονισμός είναι σημάδι απο το σύμπαν που σε καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

-Παίρνοντας μια απόφαση

Θα μπορούσα να προτιμήσω την ασφάλεια, να παραμείνω στη δουλειά μου και να βοηθήσω κάποιον άλλον να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του. Αγαπούσα τη δουλειά μου, ήμουν παθιασμένη και ενθουσιασμένη. Αλλά τελευταία, είχα χάσει κάθε ενδιαφέρον.

Θα προτιμούσα περισσότερο να ανέβω σε ένα αεροπλάνο, να συναντήσω Βουδιστές μοναχούς, να θαυμάσω την ομορφιά των ναών, να περιπλανηθώ στο δάσος και να ανακουφίσω τη ψυχή μου κάνοντας γιόγκα και διαλογισμό καθημερινά. Να απομακρυνθώ απο τη ρουτίνα και να επικεντρωθώ στον εαυτό μου, να θρέψω τη ψυχή μου και να επιστρέψω δυνατή ώστε να καταφέρω τους στόχους μου. Χρειαζόμουν πολύ αυτό το ταξίδι. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο σε πράγματα που σε ηρεμούν.

Σκέφτομαι παλιές σχέσεις, όπου ήμουν αναποφάσιστη σχετικά με το αν θα έπρεπε να μείνω ή να φύγω. Είχα συνηθίσει, ήταν αυτό που ήξερα. Το να φύγω ήταν τρομακτικό και άγνωστο. Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνον. Ξέρετε πως πάει. Αν μετανιώνω που εγκατέλειψα κάποιον απο τους πρώην μου; Σαφώς και όχι. Οι ευκαιρίες, η ανάπτυξη και οι εμπειρίες που απέκτησα δεν θα υπήρχαν αν είχα μείνει με κάποιον απο αυτούς. Είναι αλήθεια όταν λένε πως η ζωή ξεκινάει όταν βγαίνεις απο το comfort zone σου.

Κοίταξε όλους εκείνους που έχουν πετύχει στη δουλειά τους. Πιστεύεις οτι θα τα είχαν καταφέρει όλα αυτά αν δεν είχαν πάρει ρίσκα; Ρίσκαραν και έκαναν ένα νέο ξεκίνημα, ακολούθησαν τα όνειρα τους και αυτό που τους έκανε ευτυχισμένους.

-Μη μετανιώνεις για τίποτα

Η ζωή είναι μικρή και η ευτυχία είναι πολύτιμη. Αν αποτύχεις - βασικά δεν απέτυχες γιατί έμαθες κάτι νέο και στη συνέχεια θα ξέρεις καλύτερα. Και αν επιτύχεις; Ω, φαντάσου το. Οπότε, αν μένεις στη δουλειά που μισείς γιατί σου δίνει ασφάλεια, αν μένεις στη σχέση που δεν σε ευχαριστεί γιατί φοβάσαι να είσαι μόνη, αν συνεχίζεις να κάνεις αυτό που είναι εύκολο αντί να ξεκινήσεις τη φοβερή επιχειρηματική ιδέα σου επειδή φοβάσαι οτι ίσως αποτύχεις, αυτά σου φέρνουν ευτυχία;

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν δεν ρισκάρεις, ζεις πραγματικά;

1 reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.