Ξέρουμε ήδη ότι τα Φιλαράκια μπορεί να είχαν κοπεί στη μέση της πρώτης σεζόν λόγω χαμηλής ακροαματικότητας και το Sex and the City δεν θα είχε γίνει ποτέ αν δεν υπήρχε το “καινοτόμο” τότε κανάλι, HBO. Επομένως δεν μας ακούγεται περίεργο ότι οι Duffer Brothers “έφαγαν πόρτα” 15 φορές μέχρι το Netflix να πει το “ναι” για το Stranger Things. Μας ακούγεται απλά εκνευριστικό.

Ο Matt και ο Ross Duffer είναι τα δύο δίδυμα αδέρφια που υπογράφουν ως Duffer Brothers τη δημιουργία της αγαπημένης σειράς. Και είναι ίσως οι πρωταγωνιστές της πιο motivational ιστορίας που θα ακούσεις σήμερα.

Μέχρι και οι Duffer Brothers απορρίφθηκαν 15 φορές μέχρι την δημιουργία του Stranger Things
indiewire.com

Ήξεραν ήδη από μικρή ηλικία ότι θα ασχοληθούν με το κινηματογράφο και ότι θα είναι κάτι που θα κάνουν μαζί. Στα χρόνια όμως που οι σπουδές κινηματογράφου και τηλεόρασης ήταν περιορισμένες, δυσκολεύτηκαν πολύ. Οι απορρίψεις ξεκίνησαν ήδη από τότε που θέλησαν να σπουδάσουν. Μετά από τέσσερις ή πέντε όχι από μεγάλα πανεπιστήμια, κατάφεραν να μπουν στο Chapman University της Καλιφόρνια. Αλλά από εκεί συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση.

Μπορεί αρχικά να ξεκίνησαν με πολλές ταινίες μικρού μήκους, καμία ιδέα τους για μεγαλύτερου μήκους ταινίες δεν γινόταν δεκτή. Έκαναν όσα pitching σεναρίων μπορούσαν, αλλά και πάλι άκουγαν μόνο “όχι”. Μετά από πολλές προσπάθειες και μικρές συμμετοχές σε μεγάλα shows, ήρθε η ιδέα για το Stanger Things.

Περισσότερες από 15 εταιρείες αρνήθηκαν την συγκεκριμένη ιδέα πριν καταλήξουν τελικά στο Netflix. Οι περισσότεροι θεωρούσαν προβληματικό το ότι πρωταγωνιστούν παιδιά σε σειρά επιστημονικής φαντασίας. Φαίνεται μεγάλωσαν χωρίς να έχουν δει τον E.T. Κάποιοι θεωρούσαν την σειρά ήδη αποτυχημένη μιας και θα είχε δύο άγνωστους στο κοινό δημιουργούς. Οι Duffer Brothers, ωστόσο, δεν το έβαλαν ποτέ κάτω και συνέχισαν να προσεγγίζουν εταιρείες μέχρι που βρέθηκαν στα γραφεία του Netflix. Εκεί παραγωγοί και δημιουργοί σειρών κατάλαβαν αμέσως ότι το συγκεκριμένο show θα μπορούσε και να πουληθεί και να κάνει τεράστια επιτυχία. Κι έτσι έγινε τελικά. Αμέσως ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν και έκαναν ήδη σχέδια για τις επόμενες.

Μέχρι και οι Duffer Brothers απορρίφθηκαν 15 φορές μέχρι την δημιουργία του Stranger Things
indiewire.com

Στα 35 τους χρόνια, oι Duffer Brothers κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως. Δεν θέλουμε να ξέρουμε πως αισθάνονται όλες εκείνες οι περίπου 15 εταιρείες που αρχικά είπαν “όχι”. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμαστε στην θέση τους. Θέλουμε όμως να παραδειγματιστούμε όσο μπορούμε από την ιστορία αυτή. Γιατί οι δυο τους ακόμα και όταν τους ζητήθηκε να δουλέψουν χώρια είπαν όχι, μιας και όπως λένε, “δεν ξέρουν πως να κάνουν κάτι τέτοιο”. Και κυρίως γιατί πίστεψαν πρώτοι εκείνοι στις ιδέες τους και είδαμε που τους έβγαλε αυτό. Duffer Brothers, είστε τα είδωλά μας κι ας μη μας ξέρετε.

Featured Image: variety.com