Το όνομά της σημαίνει ”αγάπη” στα αλβανικά, η φωνή της εθιστική όσο και οι μελωδίες της, δεν είναι πρωινός τύπος και έχει κοινό manager με τη Lana Del Rey, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον το μέλλον της εξελίσσεται λαμπρό. Παρόλο που και οι δύο διαθέτουν καταπληκτική φωνή και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, μην περιμένεις να ακούσεις και την ίδια μουσική’ η μουσική της Dua Lipa είναι διαφορετική. Παρουσιάζει τη μουσική της ως dark pop με soulful και hip hop στοιχεία και αισθαντική, τόσο που στο άκουσμά της μπορείς να χορέψεις, να γελάσεις και να κλάψεις με την ίδια ευκολία.

222 Γεννημένη στο Λονδίνο και μεγαλωμένη μεταξύ Λονδίνου και Κοσσόβου της Αλβανίας, η 20χρονη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με πολύ θράσος αλλά και θάρρος έσκασε σαν βόμβα στη μουσική βιομηχανία το 2015 με τα single της ‘’New Love’’ και ‘’Be The One’’. Η blogοσφαιρα τη λατρεύει ήδη, τόσο για το μοναδικό –dirty princess- στυλ που αντιπροσωπεύει, όσο και για το είδος της μουσικής που δημιουργεί. Λατρεύει τους ανθρώπους που δε φοβούνται να ντύνονται στην καθημερινότητά τους σαν να επρόκειτο για fashion show. Της αρέσει να αναμειγνύει διαφορετικά στυλ, τα αγαπημένα της ρούχα τα έχει βρει σε μαγαζιά με vintage και θαυμάζει υπερβολικά την Anna Dello Russo, την Iris Apfel και τη Debbie Harry όσο και τις ντουλάπες τους.

Dua Lipa| Η νέα γενιά των anti-‘it’- girls.

Dua Lipa| Η νέα γενιά των anti-‘it’- girls.

Dua Lipa| Η νέα γενιά των anti-‘it’- girls. Αν και δεν το καταφέρνει πάντα, αρέσκεται να προβάλλει την εικόνα του κακού κοριτσιού, μιας ‘μαύρης’ πριγκίπισσας με πολλά τατουάζ που αντί για παραμυθένιο φόρεμα φοράει ένα little black dress κι ένα δερμάτινο που την κάνει να νιώθει ανεξάρτητη και σίγουρη για τον εαυτό της. Στην εφηβεία της επηρεασμένη από το μουσικό μπαμπά της άκουγε David Bowie, Bob Dylan και Sting, ενώ λίγο αργότερα ενθουσιασμένη από το δυναμισμό τόσο της μουσικής όσο και του χαρακτήρα τους, η εκκεντρική Pink και η Nelly Furtado έγιναν οι αγαπημένες της. Η Dua Lipa είναι ένας χαμαιλέων της pop, αφού εμφανίζει μερικές από τις αποχρώσεις της αλαζονικά άτακτης Rihanna, κάτι από τον ιδιαίτερο ψυχισμό της Amy Winehouse και ταυτόχρονα κάτι από το ‘μαγευτικό σκοτάδι’ της Zola Jesus. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το πακέτο ενός κοριτσιού που έχει καταφέρει να ενώσει αυτές τις ποικίλες επιρροές και να δημιουργήσει ένα δικό της δυναμικό ήχο.