Κανόνισες επιτέλους την άδειά σου και σκοπεύεις να σχεδιάσεις τις τέλειες διακοπές. Ονειρεύεσαι ένα μέρος και ξεκινάς να κοιτάς αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή ακόμα εξετάζεις την πιθανότητα ενός road trip.

Όμως, έρχεται εκείνη η μέρα που το συζητάς με την παρέα σου και απλά δεν βρίσκετε κοινές ημερομηνίες. Ή δεν μπορείτε να συμφωνήσετε το μέρος, τη διαμονή ή τη φύση των διακοπών που προετοιμάζετε. Ο ένας δεν μπορεί πρωί τη μέρα της αναχώρησης, ο άλλος δεν θέλει να μείνει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Και έτσι ξεκινά ένας κύκλος από ατέρμονη συζήτηση και ταλαιπωρία.

Πολλές φορές αυτή η διαδικασία οδηγεί στην ματαίωση του ταξιδιού και σου χαλάει τα σχέδια

Τελευταία όμως, έχουμε ανακαλύψει ένα καινούργιο trend, που σου λύνει τα χέρια όταν συμβαίνει όλο αυτό. Κλείνεις τα εισιτήρια για το μέρος και το διάστημα που επιθυμείς, πριν καν το αναφέρεις στους εν δυνάμει συνταξιδιώτες σου. Είτε μόνος είτε με ένα ακόμα άτομο. Και ύστερα, ανακοινώνεις σε όποιον θεωρείς ότι θα ενδιαφερόταν, μήπως θελήσει να σε συνοδεύσει.

Φυσικά, το να ταξιδεύει μόνος περιέχει κάποιες ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, όπως το κόστος της διαμονής που δεν θα μοιραστεί. Παρόλα αυτά, όντας καλά προετοιμασμένος, το solo ταξίδι μπορεί να γίνει πολύ απολαυστικό. Είτε τελικά αποφασίσει να έρθει κάποιος ακόμα, είτε όχι. Με αυτόν τον τρόπο δεν δεσμεύεις και δεν δεσμεύεσαι. Απλώς προτείνεις σε ανθρώπους που θεωρείς ότι ενδιαφέρονται για τα πράγματα τα οποία σκοπεύεις να κάνεις και τις δραστηριότητες με τις οποίες θες να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών σου.

Δεν είναι καν ανάγκη να μείνετε στο ίδιο σπίτι, airbnb, ξενοδοχείο ή hostel. Ούτε η διαμονή σας να διαρκέσει τις ίδιες ακριβώς μέρες. Εσύ για παράδειγμα μπορεί να θες να μείνεις μία ολόκληρη εβδομάδα. Και αν έρθει κάποιος για ένα τριήμερο, είναι απόλυτα ευπρόσδεκτος.

Η ανεξαρτησία των drop-in διακοπών λύνει πολλά εμπόδια

Από μικροδιαφορές στις προτιμήσεις του φαγητού, της εξερεύνησης και των δραστηριοτήτων, μέχρι προβλήματα συγκατοίκησης και τσακωμών. Ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει το δικό του προσωπικό πρόγραμμα. Και όπου τα βρίσκετε μεταξύ σας, μπορείτε να συνδυαστείτε. Έτσι, έχεις και την παρέα, έχεις και την ησυχία σου.

Επιπλέον, ταξιδεύοντας με τον εαυτό σου, γνωρίζεις ευκολότερα καινούργια άτομα και εμπλέκεσαι σε εμπειρίες που σε άλλη περίπτωση μπορεί να είχες αποφύγει επειδή η φίλη σου φοβόταν ή ήταν διστακτική. Έτσι, παίρνεις αποφάσεις που είναι 100% δικές σου, δεν έχεις να μετανιώσεις για τίποτα και γεμίζεις ενέργεια και αναμνήσεις.

Εννοείται πως πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην ενδιαφερθεί κανείς για το πρόγραμμα των διακοπών που εσύ σχεδίασες με τόσο ενθουσιασμό. Αλλά ακόμα και αν δεν γοητευτεί κανείς και μείνεις solo, σκέψου ότι κέρδισες μία εμπειρία και πέρασες τις μέρες της άδειάς σου με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσες. Στην τελική, έκανες το ταξίδι που επιθυμούσες. 

featured photo: smartertravel.com