Το glitter makeup ακόμη και αν δεν επιλέγουμε εμείς οι ίδιες να το φορέσουμε, πάντα θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Οι εκδοχές που υπάρχουν είναι πάρα πολλές. Μπορείς να το δεις στις εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί, στα καταστήματα καλλυντικών από διάφορες εταιρείες και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και από τα catwalks. Φέτος στο Palais de Tokyo του Παρισιού, ο Dries Van Noten μέσα από τη συλλογή του για το φθινόπωρο του 2019 παρουσίασε τη δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε το αστραφτερό αυτό look.

Vogue

Ο makeup artist του show, Peter Philips, ονόμασε τη minimal αυτή προσέγγιση “leftover makeup”. Ή αλλιώς το μακιγιάζ που απομένει την επόμενη ημέρα μετά από ένα party.

Vogue

Έμπνευση για τα χρώματα του μακιγιάζ ήταν φυσικά τα αστραφτερά φορέματα της συλλογής. Υπήρχαν, λοιπόν, δυο περίπου είδη, μια μίξη από ασημένιο και χρυσό χοντροκομμένο glitter και ένας συνδυασμός από χρυσό, ροζ και μεταλλικό μπλε. Για να πραγματοποιήσει αυτά τα δυο eye-looks τοποθέτησε κόλλα στο πινέλο του. Το βούτηξε μέσα στο glitter και το τοποθέτησε λίγο άτσαλα σε όλο το κινητό βλέφαρο αλλά και λίγο πιο πάνω. Το glitter από άποψη ποσότητας μπορεί να είναι λιγότερο αλλά το μεγαλύτερο μέγεθος του έπιανε εξίσου εντυπωσιακά το φως. Δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Επίσης, για να φαίνονται πιο γεμάτα και ολοκληρωμένα τα μάτια εφάρμοσε glitter και στην κάτω γραμμή του ματιού. Αυτό επιτυγχάνεται είτε εφαρμόζοντας αρκετή μάσκαρα ώστε να μπορέσει το glitter να σταθεί πάνω της είτε με τη βοήθεια της κόλλας.

Σε όλο το υπόλοιπο πρόσωπο εφάρμοσε ελάχιστη βάση στα μοντέλα. Μιας και χωρίς δεύτερη σκέψη όλη η προσοχή ήθελε να είναι στραμμένη στη συλλογή και στα μάτια των μοντέλων. Αυτό που στόχευε και κατάφερε με απόλυτη επιτυχία είναι να δώσει στο πάντα glamorous glitter μια grunge νότα. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξε να αποφύγει τις τόσο μεταλλικές σκιές που φέρνουν περισσότερο στη disco εποχή και να χρησιμοποιήσει πολύχρωμο medium glitter.

@driesvannoten

featured image: Allure