Έχει γλυκιά, γήινη γεύση και όση οξύτητα χρειάζεται σε μία σαλάτα. Μπορείς να το φτιάξεις σε μεγάλη δόση και να το διατηρήσεις σε μπουκάλι στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες. Ταιριάζει τέλεια σε σαλάτα με ψητό μπρόκολο, blue cheese, ψητό κοτόπουλο, κόκκινο σγουρό λάχανο, ραπανάκι και kale.

Τι θα χρειαστείς:

2/3 από ένα φλιτζάνι ταχίνι

2/3 από ένα φλιτζάνι λευκό βαλσάμικο ξύδι

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 + 1/3 φλιτζάνι νερό

2- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και δούλεψέ τα να ενωθούν καλά. Μετάφερέ τα σε ένα βάζο και αποθήκευσέ το για τουλάχιστον 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

Σημείωση: Επειδή τα υλικά στο ψυγείο θα διαχωριστούν πριν το χρησιμοποιήσεις ξανά ανακίνησε το καλά.

featured photo: alexandracooks.com