Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που ξυπνούν πολύ πρωί κι εκείνοι που λατρεύουν τον ύπνο και επιλέγουν το snooze κάθε φορά που χτυπάει το ξυπνητήρι. Οι πρώτοι λένε ότι είναι πιο παραγωγικοί και πιο επιτυχημένοι και συνήθως ξεκινούν την ημέρα τους πριν ο ήλιος δώσει χρώμα στον ουρανό. Το μυστικό όμως δεν κρύβεται σε αυτό, αλλά στο ότι αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν πράγματα εκείνες τις ώρες που τους δίνουν την δυνατότητα να “δημιουργήσουν” τον καλύτερο τους εαυτό.

Αν πάντως είσαι πρόθυμη να κάνεις κάτι διαφορετικό στην καθημερινή σου ρουτίνα και να απολαύσεις σωστά την κάθε ώρα και στιγμή, τότε ετοιμάσου να ξεκινήσεις κάποια από τις παρακάτω δραστηριότητες που κάνουν οι πρωινοί τύποι.

Ξεκινούν την ημέρα τους με γυμναστική

Σίγουρα δεν είναι κάτι που ακούς πρώτη φορά ότι η πρωινή γυμναστική είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα για την υπόλοιπη ημέρα. Και σίγουρα δεν θα είναι αυτή η τελευταία. Μπορεί να σου ακούγεται χαζό να “χαραμίσεις” την μία ώρα ύπνου με το να ξυπνήσεις και να κάνεις γυμναστική, αλλά πίστεψε με θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα που θα δεις. Προς Θεού μην ξεκινήσεις με τα βαριά, αλλά με ένα απλό jogging. Έστω και για 15 λεπτά. Οι ενδορφίνες θα κάνουν την δουλίτσα τους κι εσύ θα αγαπήσεις το πόσο τέλεια θα νιώθεις στην ημέρα σου, ακόμα κι αν η δουλειά δεν στο επιτρέπει.

running Το μυαλό τους είναι πιο καθαρό για δουλειά

Η πραγματική ομορφιά των πρωινών είναι η απόλυτη ησυχία που επικρατεί. Με οτιδήποτε κι αν πρέπει να ασχοληθείς, αν δηλαδή χρωστάς ένα κείμενο ή ένα project, είναι η κατάλληλη ώρα για να αφήσεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

morning2 Απολαμβάνουν ένα πραγματικά σωστό πρωινό Όσο προφανές και να ακούγεται, λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά κάθονται και απολαμβάνουν ένα σούπερ πρωινό το οποίο για να το ετοιμάσουν σηκώνονται από νωρίς. Άσε το κινητό μακριά, απόλαυσε την ησυχία και την ηρεμία και δώσε στον εαυτό σου τουλάχιστον 15 λεπτά να μην σκέφτεται τίποτα απολύτως για να καθαρίσει. Είναι η μοναδική ώρα που μπορεί να συμβεί αυτό. morning3 Εκτιμούν την ομορφιά της φύσης Σίγουρα στην πόλη δεν είναι δυνατή η επιλογή του να απολαύσεις την ομορφιά της φύσης. Ειδικά αν μένεις στο κέντρο. Όμως! Τώρα που κοντεύουν οι διακοπές και οι μέρες στο χωριό, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να γνωρίσει και να εκτιμήσει την ομορφιά της φύσης, η οποία προτιμά να την δείξει τις πολύ πρωινές ώρες της ημέρας. Ξύπνα νωρίς και βγες έξω για να δεις το εκπληκτικό φως να αναδεικνύεται σιγά σιγά μέσα από τα πυκνά δέντρα. morning4