Οι περισσότεροι εργοδότες πλέον χρησιμοποιούν και λαμβάνουν σοβαρά τα social media και την εικόνα που προβάλλουν οι υποψήφιοι συνεργάτες μέσα από αυτά. Μπορεί το  LinkedIn να είναι το μόνο που στοχεύει επίσημα στην επαγγελματική δικτύωση, αλλά η αλήθεια είναι ότι με λίγη προσπάθεια, πλατφόρμες όπως το facebook και το twitter μπορούν να φανούν εξίσου χρήσιμες στην εύρεση εργασίας!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αλλάξεις οπτική γωνία για τα αγαπημένα σου social media και να τα εκμεταλλευτείς ώστε να πετύχεις τους στόχους σου, πιο γρήγορα από ποτέ, σε μόλις 4, απλά βήματα!

1. Δημιούργησε το ιδανικό προφίλ

Τόσο το LinkedIn, όσο και το Facebook σου δίνουν την ευκαιρία να προβάλεις άμεσα την προηγούμενη επαγγελματική σου εμπειρία, την εκπαίδευση αλλά και τα ενδιαφέροντα σου. Μην αψηφάς τη δύναμη τους, και φρόντισε να τα ενημερώνεις με τις πιο πρόσφατες και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εσένα! Και φυσικά.. να χρησιμοποιείς το αληθινό σου όνομα!

2. Δικτυώσου με τα σωστά άτομα

Σημασία δεν έχει η ποσότητα των ατόμων που δικτυώνεσαι, αλλά το ποιοι αυτοί πραγματικά είναι. Κάνε μια μικρή έρευνα σχετικά με τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν και πρόσθεσε στη λίστα επαφών σου άτομα που μπορεί να σου δώσουν σημαντικές συμβουλές ή ακόμη και μια μελλοντική ευκαιρία για συνέντευξη! 

3.Ξεκίνα την αναζήτηση

Οι αγγελίες εργασίας πολύ συχνά ανεβαίνουν ακόμη και στο Twitter! Μη ντραπείς να απαντήσεις σε οποιοδήποτε κάλεσμα για βιογραφικά που πιθανόν να ταιριάζει στα προσόντα σου, ή ακόμη και να στείλεις μεμονωμένα το βιογραφικό σου στο προφίλ κάποιας επιχείρησης.

4. Δείξε συνέπεια

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες δικτύωσης, ειδικά εάν δεν έχεις σκοπό να συνδέεσαι συχνά σε αυτές. Είναι προτιμότερο να έχεις έναν λογαριασμό τον οποίο ενημερώνεις και ελέγχεις τακτικά, παρά να λαμβάνεις μηνύματα για πιθανές θέσεις εργασίας που θα μείνουν για πάντα αδιάβαστα!