Το Jameson Irish Whiskey και το περιοδικό Empire ανακοινώνουν την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού Jameson Empire Done in 60 Seconds 2014.

Done in 60 Seconds 2014-19 χώρες διαγωνίζονται φέτος και ο ανταγωνισμός ...

Ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους Done in 60 Seconds προσκαλεί επίδοξους σκηνοθέτες από 19 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Η πρόκληση δεν είναι άλλη από το remake μιας κινηματογραφικής ταινίας και την απόδοσή της σε μόλις 60 δευτερόλεπτα, χρόνο ελάχιστα μεγαλύτερο απ’ όσο θα διαρκούσε μια ρομαντική σκηνή σ’ ένα χολιγουντιανό blockbuster δράσης. Τα δευτερόλεπτα που αντιστοιχούν σε ένα λεπτό αρκούν στον επίδοξο σκηνοθέτη για να σώσει τον κόσμο, να κατακτήσει το αγόρι/κορίτσι που επιθυμεί και να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί την υπόλοιπη ζωή τους!

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ταλαντούχους ανθρώπους κάθε ειδικότητας: σε animators με  πάθος για το Claymation, σε φανατικούς της δράσης και των ειδικών εφέ αλλά ακόμα και σε ερασιτέχνες που θέλουν να κάνουν την πρώτη τους σκηνοθετική απόπειρα, γυρίζοντας την ταινία με το κινητό τους.

2013: Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στο Jameson Empire Done in 60 Seconds

Η Ελλάδα είναι φρέσκια ακόμα συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό αλλά στοχεύει ψηλά, μετά από την περσινή, πολλά υποσχόμενη «πρεμιέρα»! Στην πρώτη κιόλας χρονιά που οι Ελληνικές συμμετοχές έγιναν δεκτές, είχαμε  54 σκηνοθέτες να βάζουν τα δυνατά τους, δίνοντας τη δική τους ματιά σε αγαπημένες ταινίες. Οι Νίκος Περάκης, Ρένος Χαραλαμπίδης και Ορέστης Ανδρεαδάκης ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των ταινιών, για να καταλήξουν σε 10 μικρά αριστουργήματα και μία νικήτρια, που μας εκπροσώπησε στον παγκόσμιο τελικό Jameson Empire Done in 60 Seconds στο Λονδίνο. Η νεαρή σκηνοθέτης απόλαυσε την εμπειρία από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας έως την κορύφωσή στο Λονδίνο και τη συνιστά ανεπιφύλακτα: «Μην το σκέφτεστε λεπτό, τα μόνα που χρειάζεστε είναι όρεξη, φαντασία και καλοί φίλοι. Για όλα τα υπόλοιπα έχει φροντίσει το Jameson στη φετινή διοργάνωση. What can go wrong

Η κριτική επιτροπή

Και φέτος, ο καταξιωμένος δημιουργός Νίκος Περάκης, ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης και ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης θα κληθούν να επιλέξουν την συμμετοχή που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό. Μπαίνουν στο φετινό συναρπαστικό ταξίδι της έμπνευσης με τις αποσκευές τους γεμάτες από την περσινή εμπειρία και τις προσδοκίες τους ακόμα πιο ψηλά. Μένει να δούμε αν θα τις ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες του 2014!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.jamesonempirediss.com

Οι stars μιλούν για το Done In 60 Seconds: www.youtube.com/embed/1wyDz4rq0uk

Jameson Empire Awards 2013