Ετοιμάσου να κατακτήσεις το αντίστροφο λούσιμο, ένα από τα πιο viral hacks του TikTok.

Ίσως και η ονομασία σε προϊδεάζει για αυτό που θα σου αναλύσουμε. Ναι, αν θέλεις να λούσεις τα μαλλιά σου σύμφωνα με τους κανόνες του reverse hair washing  τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις από τις άκρες και όχι από την κορυφή και από το τελευταίο βήμα, το conditioner.

Tο μεγάλο όφελος του ‘reverse hair washing’

Σύμφωνα με τους ειδικούς το αντίστροφο λούσιμο είναι μία ιδανική τεχνική που λειτουργεί θεραπευτικά για τις λεπτές τρίχες. Είναι μία πολύ έξυπνη συμβουλή αν θέλεις τα μαλλιά σου να μην βαραίνουν αλλά ταυτόχρονα να ενυδατώνονται και να καθαρίζονται. Οι ειδικοί ισχυρίζονται επίσης ότι τοποθετώντας πρώτα το μαλακτικό μαλλιών αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει ακόμη πιο απαλές τις άκρες των μαλλιών.

Από τη θεωρία στην πράξη

Η Rene Rodriguez μοιράζεται τη προσωπική της εμπειρία με την τεχνική reverse hair washing στο popsugar.com.
Aποφάσισε να μπει στο ντουζ και έβρεξε τις άκρες των μαλλιών της. Στη συνέχεια αντί για το σαμπουάν έπιασε το conditioner και τοποθέτησε λίγη ποσότητα στις άκρες των μαλλιών της. Το τριχωτό της κεφαλής της παρέμεινε στεγνό και με τα δάχτυλα του χεριού της έκανε ένα μικρό πέρασμα, ίσα ίσα λίγο να τα “στρώσει”. Επικεντρώθηκε στην περιποίηση των άκρων, επειδή ήξερε ότι ακριβώς ήταν το αδύναμο σημείο του hairstyle της. Πολλές φορές οι άκρες των μαλλιών μας είναι ξηρές και ταλαιπωρημένες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε ένα ομοιόμορφο και καλοχτενισμένο hairlook. Για αυτό το λόγο η Rene πέρασε με το conditioner τις άκρες της και το άφησε για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί καλά. Μετά το πέρασμα των δύο λεπτών ξέπλυνε χωρίς να μείνουν υπολείμματα και πέρασε στο επόμενο βήμα, το σαμπουάν. Το ότι δεν το χρησιμοποιεί από την αρχή δεν σημαίνει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσει καθόλου. Η διαφορά στη τοποθέτηση του σαμπουάν είναι ότι επιμένει περισσότερο στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στις άκρες, στις οποίες τοποθέτησε πρώτη τη μαλακτική κρέμα.

Η επόμενη μέρα από το reverse hair washing 

Μην περιμένεις να δεις “θαύματα” μετά από μία μέρα εφαρμογής αυτής της τεχνικής. Ωστόσο, αυτό που λογικά θα δεις γρήγορα είναι το χρώμα των μαλλιών σου να αλλάζει και να γίνεται πιο ζωντανό και όχι θαμπό. Μετά από συστηματική επανάληψη αυτής της ρουτίνας μπορείς να περιμένεις μία υγιή όψη στα μαλλιά σου. Οι τρίχες των μαλλιών σου θα γίνουν απαλές, λείες και μεταξένιες. Δεν αποκλείεται να δεις και διαφορά ως προς το μάκρος και το χρόνο κατά τον οποίο μακραίνουν οι τρίχες σου. Αυτή η τεχνική είναι ένα πραγματικό δώρο για την υγεία των μαλλιών σου. Καλή επιτυχία!