Μέσα από την καμπάνια του doctoryanytime.gr μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει δωρεάν την πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο, η οποία είναι αναγνωριστική συνήθως. Είναι αυτό το πρώτο δύσκολο βήμα για να μπορέσει κάποιος να κάνει την αρχή και να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να τον απασχολεί. Αυτό το βήμα που πολλοί δυσκολευόμαστε να κάνουμε και διστάζουμε να ζητήσουμε βοήθεια.

To doctoranytime δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Το 41% των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 34 ετών δήλωσαν πρόσφατα (Ipsos/2022) ότι τον τελευταίο χρόνο ένιωσαν «αρκετές φορές» πάρα πολύ αγχωμένοι. “Η καθημερινότητα τρέχει και εμείς τρέχουμε να την προλάβουμε, οι υποχρεώσεις μας όλο και αυξάνονται μαζί με το άγχος μας για να τις καλύψουμε. Και είναι και οι προσδοκίες, που έχουμε από τον εαυτό μας μεγάλες, στην προσπάθειά μας να εναρμονιστούμε με τα πρότυπα της εποχής.

Κι έτσι καταλήγουμε να πιέζουμε πολλές φορές εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας γιατί «πρέπει να τα πάμε καλύτερα». Αυτά τα πρέπει είναι που, ίσως, ακολουθούν αυτές τις ηλικίες και δημιουργούν αυτή την ψυχολογική πίεση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις συσσωρεύεται και χρειάζεται την κατάλληλη υποστήριξη για να αντιμετωπιστεί.” μας εξηγούν οι άνθρωποι της πλατφόρμας και υπεύθυνοι της δράσης.

Θα μπορούσε κανείς να συζητήσει για όσα τον απασχολούν ή μπορεί να απευθυνθεί στη δράση και για διαταραχές όπως κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη;

Είτε ένα άτομο θέλει απλώς να μιλήσει για κάτι που το απασχολεί, είτε αντιμετωπίζει κάποια σοβαρότερη διαταραχή όπως οι κρίσεις πανικούάγχος , κατάθλιψη μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη δράση και να λάβει βοήθεια με το πρώτο ραντεβού δωρεάν. Στη συγκεκριμένη ενέργεια συμμετέχουν ειδικοί που μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε διαταραχή ή κατάσταση.

Αναρωτιέμαι τι γίνεται αν κάποιος είναι διστακτικός σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση ή βρίσκεται στην επαρχία;

Στη δράση μας συμμετέχει ένα μεγάλο δίκτυο ειδικών, τόσο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και από την περιφέρεια. Επειδή όμως είναι πιθανό η διαθεσιμότητα να είναι περιορισμένη ή και αδύνατη σε κάποιες περιοχές, υπάρχει η εναλλακτική λύση για online ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, εάν κάποιος είναι διστακτικός σε μια συνεδρία με ψυχολόγο κατ’ ιδίαν, έχει την δυνατότητα να επιλέξει την ψυχοθεραπεία εξ αποστάσεως, είτε μέσω  chat ή βίντεοκλήση με ψυχολόγο.

39.111 χρήστες βρήκαν τον κατάλληλο Ψυχολόγο χάρη στο doctoranytime. Από αυτό σωστά συμπεραίνουμε ότι η λίστα συνεργατών καλύπτει διαφορετικές ανάγκες όπως γνωσιακή ψυχοθεραπεία, αγχώδεις διαταραχές, θεραπείες ζεύγους, παιδιών και εφήβων κ.ά;

Πολύ σωστά. Ανάλογα την περίπτωση, υπάρχουν και οι αντίστοιχα εξειδικευμένοι σύμβουλοι ψυχικής υγείας που μπορούν να την αναλάβουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο προφίλ του εκάστοτε Ψυχολόγου πληροφορίες, όπως η εμπειρία, η εξειδίκευση αλλά και οι αξιολογήσεις προκειμένου να μπορούν να επιλέξουν τον κατάλληλο για τις ανάγκες τους.

Είναι υποχρεωτικό κάποιος να συνεχίσει τις συνεδρίες με τον ίδιο ειδικό μετά την πρώτη συνεδρία ή μπορεί να επιλέξει να συνεχίσει με κάποιον άλλον συνεργάτη ή και να διακόψει εντελώς;

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση που να υποχρεώνει κάποιον να συνεχίσει τις συνεδρίες με τον ίδιο ψυχολόγο. Αν για οποιοδήποτε λόγο, επιλέξει κάποιος να μη συνεχίσει στον ίδιο ειδικό μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή. Ακόμα, έχει, τη δυνατότητα να επιλέξει κάποιον άλλο συνεργάτη μέσα από την καμπάνια και να πραγματοποιήσει εκ νέου την 1η συνεδρία δωρεάν.

Μέχρι πότε διαρκεί η δράση και με ποια διαδικασία μπορεί κάποιος να συμμετέχει;

Η ενέργεια αυτή ισχύει μέχρι τέλος Γενάρη αλλά τρέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος για να συμμετέχει είναι να επιλέξει τη δυνατότητα για την 1η συνεδρία σε ψυχολόγο δωρεάν μέσα από την σελίδα της καμπάνιας. Στη συνέχεια, επιλέγει τον κατάλληλο ειδικό με βάση τις ανάγκες του μέσα από τη λίστα που παρέχεται και κλείνει το ραντεβού με τρία απλά βήματα.

Παρακολούθησε τα doctoranytime Health podcasts, όπου με τη βοήθεια των ειδικών θα βρεις απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία σου, σωματική και ψυχική.