Μπορείς να χαρίσεις ένα DIY facial στον εαυτό σου, με έξυπνα και απλά βήματα, δίχως την παρέμβαση της αισθητικού.

Μπορείς να επιλέξεις την κατάλληλη μέρα, ώστε να είσαι χαλαρή και να αφιερώσεις κάποιες ώρες σε σένα. Συνήθως η Κυριακή και συγκεκριμένα το απόγευμα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το σωστό skincare για την εβδομάδα που ξεκινά.

Δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον

Φόρεσε ο,τι πιο comfy έχεις, βάλε την αγαπημένη σου σειρά να παίζει στο Netflix και συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι για την περιποίησή σου.

Εστίασε στο double cleanse

Προσπάθησε να δώσεις στο δέρμα σου τη σωστή φροντίδα που του αξίζει. Κάθε φορά επιμένω στο διπλό καθαρισμό για καλύτερα αποτελέσματα και πιο υγιή επιδερμίδα. Μπορεί μετά τη δουλειά να αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια σου μόνο με ένα απλό micellar, στην προκειμένη περίπτωση, όμως, οφείλεις να χρησιμοποιήσεις και ένα καλό σαπούνι για βαθύ καθαρισμό ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος make up, αλλά και ρύπων από το πρόσωπο σου.

Για να πετύχεις το σωστό double cleanse, ακολούθησε τα παρακάτω 2 απλά βήματα:

*Τοποθέτησε στο πρόσωπό σου ένα λαδάκι και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Έπειτα ξέπλυνε καλά.

*Χρησιμοποίησε ένα καλό cleanser για πιο βαθύ καθαρισμό και ξέπλυνε καλά.

fq.co.nz

Τα επόμενα βήματα είναι γνωστά σε όλες μας: απολέπιση, μάσκα και ενυδάτωση. Δώσε βάση στις προσωπικές σου ανάγκες, χωρίς να επηρεάζεσαι από ο,τι κυκλοφορεί στην αγορά.

απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα. Επίλεξε ένα scrub που απευθύνεται στις ανάγκες σου και εφάρμοσέ το σε όλα τα σημεία που το έχουν ανάγκη.

*Φρόντισε να κάνεις μάσκες ενυδάτωσης που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει και να αναπλάθεται. Επίσης, μπορείς να κάνεις multitasking και να τοποθετείς την ανάλογη μάσκα στο ανάλογο σημείο του προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

*Στην περίπτωση της ενυδάτωσης, φρόντισε να έχεις πάντα μια καλή ενυδατική κρέμα και όταν αυτό είναι απαραίτητο προμηθεύσου ένα serum που τονώνει την επιδερμίδα μετά από κούραση.

Πότε πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο ή ειδικό αισθητικής όταν παρατηρήσεις ότι δεν έχεις αποτελέσματα μετά την περιποίηση στο σπίτι. Επίσης, είναι αναγκαίο να επικοινωνήσεις με δερματολόγο στην περίπτωση που έχεις break outs μετά την εφαρμογή κάποιου προϊόντος.

Δες ακόμα: Το απαραίτητο βήμα πριν τη μάσκα προσώπου


featured photo: Stylecaster