Η πόλη μας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μέγαλων ευρωπαικών πόλεων όπως Παρίσι και Λονδίνο, άρχισε να στολίζεται και να φωτίζεται σε γιορτινούς ρυθμούς. Η ωραιότερη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων δεν είναι άλλο από το Χριστουγεννίατικο δέντρο! Σε πολλά πολυκαταστήματα της Αθήνας γίνονται εκδηλώσεις για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου τους θέλοντας να μας βάλουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα από τώρα. Η παράδοση λέει ότι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα έλατο το οποίο στολίζεται με πολύχρωμα λαμπιόνια και κάθε λογής πλαστικές ή και γυάλινες μπάλες. Όμως η φαντασία των ανθρώπων καλπάζει και με τη υλικά μόνο κάποια μπουκάλια, φελλούς, φράουλες, βιβλία και πολλά άλλα μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό δένδρο χωρίς να έχεις δένδρο!

 s1

Πέντε στοίβες από πράσινα μπουκάλια τα οποία διαχωρίζονται από ένα στρογγυλό κομμάτι γυαλιού παραπέμπουν εμφανώς στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα πιο ιδιαίτερο τρόπο. Μέσα από τα  πράσινα μπουκάλια έχουν τοποθετηθεί φωτάκια έτσι ώστε να φωτίζεται το αυτοσχέδιο δένδρο και να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Στην κορυφή του δέντρου έχει τοποθετηθεί ένα αστέρι φτιαγμένο από καπάκια μπουκαλιών μπύρας.

s2

Ίσως για να φτιάξεις μόνος σου αυτό το δενδρό, πιθανότατα να χρειάζεται να έχεις καταναλώσει αρκετά μπουκάλια κρασί  και σαμπάνιας. Παρόλ’ αυτά είναι ένα μικρό και χαριτωμένο αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που μπορείς να τοποθετήσεις σε μια μεριά του γραφείου σου ή και στο τραπέζι της τραπεζαρίας σου για τις ήμερες των γιορτών που μαζεύονται συγγενείς και φίλοι. Μην ξεχάσεις να του βάλεις λαμπάκια και ένα αστέρι στην κορυφή για να ολοκληρωθεί το δημιούργημά σου.

 s3

Το παραπάνω δένδρο προτείνεται στους ερωτευμένους και choco lovers που επιθυμούν ένα ξεχωριστό δέντρο για φέτος τα Χριστούγεννα. Ως φύλλα του δέντρου έχουν τοποθετηθεί οι φράουλες και ο κορμός είναι κυλινδρικό κομμάτι σοκολάτας.Από την κορυφή δε θα μπορούσε να λείπει ένα σοκολατένιο αστέρι.

 s4

Παίρνεις ένα βιβλίο μουσικής και μετατρέπεις τις σελίδες του με τις νότες σε φύλλα δένδρου. Είναι πολύ εύκολο και μία πρωτότυπη ιδέα για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο  δέντρο με μουσικές νότες. Τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι είναι οι σσελίδες από ένα βιβλίο, ενα ψαλίδι και η διαθεση για να δημιουργήσεις.

 s5

Αυτά τα αυτοσχέδια δενρτάκια σε βαζάκια, κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσαν ένα δωράκι Χριστουγέννων για φίλους και συγγενείς. Παίρνεις ένα βαζάκι που δε χρησιμοποιείς ή ακόμη και αλατιέρα και τοποθετείς μέσα ένα μικρό πλαστικό δεντράκι που μπορείς να βρεις σε κάθε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη. Για να γίνει ακόμα πιο ενυπωσιακό το δωράκι σου προσέθεσε μέσα στο βαζάκι τεχνητό χιόνι και βάλε λίγη κόλα στο δεντράκια ώστε το τεχνητό χιόνι να κολλήσει πάνω του.